Blogger Daphne

Unieke en handgemaakte cadeautjes, baby artikelen & meer!

Even voorstellen…

Ik ben Daphne, getrouwd met Bas en samen hebben we een zoon Finn (2016) en een dochter Zoë (2020). Geboren en getogen op Texel maar nu wonen we aan het “vaste land”.  Ik ben het gezicht achter de webshop LeukCadeautje.com. Een webshop met persoonlijke (kraam)cadeautjes en handgemaakte (baby)producten.

Als kind zag ik mijn moeder vaak bezig achter de naaimachine. Het leek mij fantastisch om van een lapje stof iets te creëren. Iets unieks wat niet iedereen heeft. Iets wat voldoet aan mijn wensen. Daarom besloot ik in 2015 een simpel naaimachientje aan te schaffen en te starten met naailessen.

Na een aantal jaar naaien wilde ik een nieuwe, betere en “slimmere” naaimachine. Hier ben ik nog steeds heel blij mee, want hij kan alles aan en ik word in mijn ideeën niet meer beperkt door het kunnen van de machine.

Voor lange tijd bestond mijn naaiwerk voornamelijk uit het naaien van stoere shirts, lekkere truien, pyjama’s en huispakken. Tot ik zwanger was van een meisje toen kwamen daar veel roze stof bij of lieve printjes. Shirtjes met ruffels, jurkjes, leggings, haarbandjes en vestjes bij. Heerlijk!

Finn legt zo nu en dan nog een uitdagende wens bij mij neer. (Lees een Sonic the Hedgehog pak).. Aan de hand van een basispatroon heb ik na een avondje denken en tekenen en een weekje naaien zo’n pak dan ook echt werkelijk vast en straalt hij van oor tot oor ♥️

Ik gebruik veel gratis patronen of maak een eigen patroon maar ik gebruik ook betaalde patronen. Deze patronen zijn heel goed getest zijn in alle soorten en maten kinderen en volwassenen waardoor ik zeker weet dat er een goed passend en mooi kledingstuk uitkomt. In mijn blogs vermeld welke maat ik maak, welk patroon het is en waar je het kunt krijgen. Bij sommige patronen kun je ze via mijn blog met korting aanschaffen.

Aan de hand van de teksten en vele stap voor stap foto’s op de blogs hoop ik dat je als beginnende naaister het aandurft om moeilijkere patronen te kiezen en uit je comfort zone te stappen om zo je kennis, vaardigheid én garderobe 😉 nog meer uit te bereiden.

Ik kijk er naar uit om mijn ideeën, creativiteit en kennis te delen en hoop dat iedereen de blogs met net zoveel plezier leest als dat ik ze zal maken. En mocht je na het lezen van de blogs toch nog vragen hebben kun je mij altijd even een berichtje sturen.

Liefs Daphne

Lees al mijn blogs