Newborn & Kids Blogger Daphne tricot / jersey

Lieveheersbeestjes ‘Lux jurk’ van Bel’etoile, met gratis patroon voor een bummies

30 juni 2023

In het voorjaar maakte Zoë voor het eerst kennis met een lieveheersbeestje in de tuin. Sindsdien hoor ik niet anders dan “kijk mama! Lieffiebeestje” toen ik deze lieveheersbeestjes stof zag, wist ik gelijk.. Dit moet een leuke jurk worden! Ik gebruikte het patroon van Bel’etoile,  de Lux jurk, dit is een betaald patroon met een aantal leuke verschillende mogelijkheden met 1 patroon. Vanaf maat 80 begint het patroon en… hij is er ook voor dames, dus als je van Twinnen houdt 😀

Benodigdheden

Lux jurk van lieveheersbeestjes tricot

De Lux jurk is eenvoudig te naaien en zit redelijk snel in elkaar. Als je werkt met sierelastiek, kun je het op de jurk stikken waardoor je de jurk op vele manieren kunt opleuken.  De boordjes worden gewoon gemaakt van dezelfde stof en dat gaat prima. Wil je het toch anders, dan kun je een bijpassende boordstof/tricot gebruiken.

Ik maakte als extraatje nog een rode bummies (gratis patroon), zodat je niet gelijk tegen een onderbroek of luier aankijkt wanneer de jurk omhoog gaat.

Zo maak je de Lux jurk

Stap 1: Patroon knippen

Ik vond het belangrijkste van het patroon de lijn voor elastiek. Gebruik je sierelastiek, teken dan de 2 lijnen met een oplosbare stift waar het elastiek tussen moet liggen. Zo kun je, wanneer je gaat naaien, niet scheef gaan.

Stap 2: Naaien

Isabel heef haar patronen en uitleg heel duidelijk uitgewerkt. Iedere stap is vastgelegd en kun je in de tutorial vinden. Ik heb verder geen aanpassingen gedaan, dus je kunt de originele tutorial volgen. Zelf begin ik altijd met het sluiten van alle boordjes zodat ik bij het afwerken in 1 keer door kan werken.

Ik vind het zelf altijd fijn om eerst de hals af te werken, omdat je dan nog goed de ruimte hebt om overal goed bij te kunnen en het gemakkelijk af te werken.

Sluit hiervoor eerst de schoudernaden, bepaal het midden van het voor- en achterpand. Leg de halsboord om de halsopening en zet vast.
Wil je de hals mooi afwerken zodat je geen naadwaarde ziet? Blogster Stephanie heeft dit in 1 van haar blogs al uitgewerkt. Probeer het eens, ik vind het vaak de finishing touch van het kledingstuk 🙂

Ga verder met het sluiten van de zijnaden en het aanzetten van de mouwboordjes. Je vouwt na het aanzetten de boordjes dubbel. Ik heb ze op 2 plekken vast gezet met een paar kleine steekjes. Hiermee voorkom je dat de boordjes weer terug omvouwen na het wassen of tijdens het dragen.

Stap 3: Afwerken

Nu is het tijd voor de afwerking. Begin met het elastiek. Sluit het elastiek en speld het langs de lijnen die je hebt getekend op  het voor- en achterpand. Zet het elastiek vast op de randen met een zigzag steek.

Maak aan de onderkan van de jurk een zoom van 2 cm en zet vast met een zizag steek. Hierna is je jurk klaar!

Ik maakte het setje helemaal af met een rode bummies, een haarbandje en setje voor de baby born pop.  Veel plezier met maken!
Ik ben benieuwd naar jullie creatie.

Delen jullie je creatie op Social Media? Gebruik dan de volgende tags zodat wij jullie creatie ook zien;
@Budgetstoffen @Mooi.van.Mama & #Budgetstoffen, #Budgetstoffencreatie, #BSbloggerDaphne 

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties