Newborn & Kids french terry Blogger Daphne jogging

Gratis patroon: Raglan Hoodie met stoer stiksel

29 november 2022

Hoodies zijn altijd goed, maar met een stoer stiksel maak je ze net even specialer. Het is heel eenvoudig om zelf een “reliëf” stiksel te maken. Ik gebruikte het gratis Raglan Hoodie patroon van Brindille & Twig. Maar je kunt dit op ieder patroon toepassen.

Raglan hoodie uit Tricot

Ik maakte de raglan hoodie uit een legergroene tricot met daarbij een afstekende oranje tricot voor de voering van de capuchon. Ook gebruikte ik oranje koord en oranje garen om zo het oranje weer terug te laten komen. Het gratis te downloaden patroon van Brindille & Twig is een fijn patroon van ± 6 tm 14 jaar.

Zo maak je de raglan hoodie met stoer stiksel

Stap 1: Stiksel voorbereiden

Begin met het uitprinten van een leuke geometrische afbeelding. Op Google vind je er genoeg wanneer je zoekt op “Geometric Bear” of een ander dier naar wens.

Trek de print over met de textiel stift op het soluvlies. Dit vlies kun je op de stof leggen en hierover heen stikken. Het vlies lost op met water hierdoor hou je naderhand alleen het stiksel over.

Leg  naar wens 1 of 2 lagen van het volume vlies aan de achterkant waar het stiksel komt en leg daarover heen een niet rekbare versteviging. Je kunt dit vast spelden of vastplakken met papieren tape.

Stap 2: Stiksel maken

Nu alles klaar voor de start ligt, stel je de steek in. Ik gebruikte een 3 dubbele steek op de naaimachine. De steeklengte had ik op 3 maar dit is afhankelijk van je naaimachine dus test eerst even wat je mooi vindt.

Start op 1 punt en probeer zoveel mogelijk lijntjes te stikken zonder af te hechten. Soms ontkom je er niet aan en zul je een stukje los van de rest moeten doen. Hoe meer je uit 1 stuk kunt doen, hoe mooier het eind resultaat.

Stik rustig en kijk goed wanneer je moet stoppen. Laat dan de naald in de stof en draai de stof zodat je een hoek kunt maken.

Als laatste werk je alle losse draadjes weg naar achter  en knip je aan de achterkant vlak langs je gestikte plaatje al het overtollige weg.

Door het volume gaat alles binnen de stiksels bol staan, zo ontstaan er allemaal kleine kussentjes wat een super leuk effect geeft! Je ziet pas hoe hij echt geworden is na een eerste wasbeurt. Dan is het soluvlies helemaal opgelost 🙂

Stap 3: Hoodie afmaken volgens patroon

Je kunt nu gewoon de hoodie afmaken volgens het patroon.

Klaar!

Wij zijn helemaal fan van dit patroon, er volgen er dus nog meer van dit gratis patroon. Wanneer je een andere stofsoort gebruikt, heb je gelijk weer een heel andere hoodie. Maar voor nu is deze stoere hoodie helemaal goed gekeurd!

Hij zit super lekker mama, kun je er nog 1 maken?

Wanneer dit de reactie is na de eerste keer passen, dan weet je dat je iets goed hebt gedaan! 🙂

Delen jullie je creatie op Social Media? Gebruik dan de volgende tags zodat wij jullie creatie terug kunnen vinden;

@Budgetstoffen #Budgetstoffen, #Budgetstoffencreatie, #BSbloggerDaphne @Mooi.van.Mama 

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sjannette@live.nl
sjannette@live.nl
1 jaar geleden

Wat leuk geworden 🤩