Damesmode Newborn & Kids Blogger Daphne Velours / Fluweel

Mini and Me – Twinning met de Hera Sweater van Beletoile

11 januari 2023

Langzaam aan gaat Zoë richting de kindermaatjes in plaats van de babymaatjes en dat betekend dat er meer patronen beschikbaar zijn! Zo ook de Hera Sweater van Beletoile.  Dit patroon begint bij maat 92 en heeft ook alle dames maten! Ik maakte ze uit donker paarse lycra velours.

Benodigdheden

Hera Sweater in velours

De Hera Sweater heeft 6 verschillende mouw opties die je kunt kiezen. Met 1 patroon kun je veel  verschillende stijlen truien maken als je leuk wisselt in stof- en mouw keuze!

Het patroon kun je afdrukken op A4 en aan elkaar plakken.  Laten printen op A0 of als je beschikt over een projector kun je de het patroon ook direct op de stof projecteren.  Deze optie heb ik gebruikt! Gelijk uitsnijden en klaar.

Zo maak je de Hera Sweater

Stap 1: Voorbereiding

Ik naaide de grote en de kleine sweater tegelijk dus ik bereidde alle 2 de sweaters tegelijk voor.  Eerst alle boordjes dicht maken met de naaimachine zodat ik straks de rest van de sweaters met de lockmachine kan naaien.

Vervolgens stikte ik een stiksel op de kop van de mouw om straks te kunnen rimpelen.

Stap 2: De sweaters in elkaar zitten

Ik begin met de schoudernaden en zet daarna gelijk de halsboord er aan. Doordat je de halsboord eraan zet als de zijnaden nog niet dicht zitten, kun je er nog goed bij door de vrije ruimte.

Het aanzetten van de mouwen heb ik op een andere manier gedaan dan de tutorial van het patroon aangeeft; vooraf heb ik bij de mouwen al een stiksel gemaakt om te kunnen rimpelen. Nu zet ik de mouw als normaal aan; eerst de twee uiteindes, daarna kijken hoeveel hij gerimpeld moet worden.

Om de truien af te maken maak je de zijnaden dicht en zet je de boorden aan de mouwen en onderkant.

Klaar!

Ik vond het leuk om een grote en kleine trui te maken.  Ik ga hem zeker nog eens maken, maar wel met wat aanpassingen;
– De trui valt vrij kort. De volgende keer ga ik hem wat verlengen. 
– De hals is vrij hoog. Ik heb liever een iets een lagere hals dus die ga ik laten zakken.
– Boordstof gebruiken. Werkt wel lekkerder bij dit patroon met de grote bisschop mouwen . Ik heb de boorden er wel aan gekregen maar moest eerst de onderkant van de mouwen vooraf iets rimpelen.

De truien zijn heerlijk zacht en aaibaar geworden. Wil je Lycra velours donker paars gebruiken? De kleur is mooi, maar niet zo donker als de foto doet lijken op de site. Let daar op. De kleur komt het het beste overeen met de foto van het aanzetten van de halsboord. Waar je de halsboord ziet met klemmetjes.

Delen jullie je creatie op Social Media? Gebruik dan de volgende tags zodat wij jullie creatie terug kunnen vinden; @Budgetstoffen #Budgetstoffen, #Budgetstoffencreatie, #BSbloggerDaphne @Mooi.van.Mama 

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties