stretch tule Blogger Amber Cinderella tule organza canvas Kostuum Cosplay & Fantasy

Maak zelf een Cinderella rok

19 juli 2019

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella!

Benodigdheden

Rokken

Ik wilde hetzelfde effect creëren als in de film. In een artikel van de Daily Mail vond ik meer informatie over de stof van de rok die in de film gebruikt is. De bovenste laag is een ‘silk crepeline’, dit is een erg lichtgewicht soort zijde. De laag eronder is een synthetische stof genaamd ‘yumissima’, dat ook erg lichtgewicht is en daarnaast ook heel erg duur. De stof was 150 pond per meter!

Aangezien ik absoluut niet zo veel geld had om aan de stof voor de rok uit te geven, moest ik een andere combinatie vinden die ongeveer hetzelfde effect zou geven als de jurk in de film. Na tientallen stofstaaltjes bestellen en steeds maar niet de goede combinatie vinden, kwam budgetstoffen met hun nieuwe collectie stretch tule. Toen ik deze foto’s voorbij zag komen op Instagram wist ik eigenlijk direct dat dit de stof was waar ik zo lang op had gewacht. Ik heb meteen wat staaltjes besteld en ja hoor, ik had mijn perfecte combinatie stof gevonden.

De rok bestaat bij mij uit vijf verschillende lagen stof. De onderste laag is een aqua chiffon, daaroverheen zit een laag iridescent organza (eerste foto), dan de stretch tule cassis en als laatste twee lagen stretch tule lavendel blauw. Het tule is dun genoeg om de organza nog naar buiten te laten schijnen en de cassis gekleurde stretch tule komt weer heel mooi onder de lagen lavender blauw tevoorschijn.

Ik was origineel van plan om de rokken als cirkel rokken te knippen, maar de achterkant werd 150 centimeter en ik realiseerde me dat de stof niet lang genoeg was hiervoor.

Uiteindelijk heb ik de hoepelrok met de petticoat eroverheen op mijn paspop gedaan en heb de rok eroverheen gedrapeerd. Dit heb ik gedaan door de stof aan de bovenkant bij het middel zo veel mogelijk te plooien en vast te spelden. Dit werden aan de bovenkant panelen van ongeveer 10 centimeter. Ik heb bekeken hoe de stof verder dan mooi over de petticoat viel en heb het van onder af schuin naar de bovenkant geknipt. De reden dat ik hem schuin geknipt heb is omdat de stof aan de onderkant meer ruimte nodig heeft dan aan de bovenkant. Deze panelen heb ik aan elkaar genaaid en geplooid. Dit heb ik gedaan door met de grootste steek op de naaimachine langs de bovenkant te naaien en dan voorzichtig de stof in te plooien. De onderkant van de chiffon en de iridescent organza heb ik afgewerkt met mijn rolzoomvoetje op de naaimachine.

Op de bovenste laag van de rok, dit is de laag stretch tule lavender blauw, heb ik 10.000 zilveren hotfix steentjes geplakt. Ik gebruik graag hotfix steentjes, omdat je deze alleen maar op je stof hoeft te leggen en persen met de strijkbout. Op de onderkant van deze steentjes zit al een laagje lijm die aan de stof smelt met hitte. Dit scheelt ontzettend veel tijd.

Cinderella cosplay kostuum

Amber maakte de jurk van haar dromen: een Cinderella cosplay. Over ieder onderdeel van dit prachtige kostuum schreef ze voor jou een blog. In deze blog vind je alle blogs verzameld zodat jij ook...

Maak zelf een Cinderella korset

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella! Maak zelf een Cinderella korset In de film draagt Lily James eigenlijk een...

Maak zelf een Cinderella petticoat

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella! Eén van de belangrijkste onderdelen van deze jurk is toch wel de petticoat....

Zo maak je zelf een hoepelrok (Cinderella)

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella! Zo maak je zelf een hoepelrok (Cinderella) Na 6 maanden hard werken heb...

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin
2 jaren geleden

Wat een prachtige rok en jurk! Ik doe zelf niet aan cosplay maar ik vind het wel heel erg inspirerend!

Jennifer
Jennifer
1 jaar geleden

Geweldig!! Waar heb je de Iridescent Organza vandaan? Super mooie stof.