Blogger Amber Cinderella Kostuum Cosplay & Fantasy

Zo maak je zelf een hoepelrok (Cinderella)

11 juli 2019

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella!

Zo maak je zelf een hoepelrok (Cinderella)

Na 6 maanden hard werken heb ik eindelijk mijn droom kostuum af! Toen ik in 2015 de prachtige blauwe baljurk van Cinderella in de live action film zag, droomde ik er al van om deze ooit zelf te dragen.Toen deed ik nog niet aan cosplay en wist alleen hoe ik twee stukken stof aan elkaar kon naaien. Nu, 4 jaar later, ben ik de trotse eigenares van deze prachtige jurk. Ik ga jullie in 4 verschillende blogpost vertellen hoe ik de jurk met heel veel liefde en een beetje magie tot leven heb gebracht.

Zo maakte ik de hoepelrok

Verstopt onder al de lagen rok en petticoat zit een Elliptical Cage Crinoline. Dit is een hoepelrok gebaseerd op de periode 1863 – 1868. Deze hoepelrokken staan bekend om meer volume aan de achterkant. In de film is een elliptical crinoline gebruikt die horizontale, verticale en zelfs diagonale baleinen heeft, maar dat betekend dat je de hoepel niet op kan vouwen en mee kan nemen. Dit patroon van Truly Victorian heeft alleen horizontale hoepels, waardoor de hoepel rok makkelijk in elkaar vouwt en zelfs in elkaar gerold kan worden, waardoor ik hem gewoon in mijn koffer mee kan nemen.

Ik heb voor dit project twee verschillende versies van deze hoepel rok gemaakt. De eerste heb ik zonder patroon gemaakt. Hiervoor heb ik gekeken naar een heleboel hoepel rokken op Pinterest en heb een aantal websites gelezen die beschreven hoe deze het beste gemaakt kunnen worden. Het was geen slechte hoepel, maar bij het maken van een cage crinoline is balans het meest belangrijk, dit is namelijk wat de vorm geeft en er ook voor zorgt dat de vorm wordt behouden als er verschillende petticoats en rokken overheen gaan.

Ik merkte aan mijn eigen hoepel rok dat hij zijn vorm verloor als er verschillende lagen overheen gingen.

Omdat de vorm voor deze jurk zo belangrijk is, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een nieuwe hoepel rok te maken. Deze keer heb ik het patroon TV103 – 1865 Elliptical Cage Crinoline gebruikt van Truly Victorian. Dit patroon het ontzettend duidelijke instructies en binnen twee dagen had ik de volledige hoepel rok in elkaar zitten. Het belangrijkste bij het maken van deze hoepel is ervoor zorgen dat de horizontale hoepels zo goed mogelijk vastgenaaid zitten aan de verticale banden. Door het gewicht wat er bovenop komt is er namelijk een grote kans dat de steken loslaten als ze niet goed genoeg vastgenaaid zijn (ik spreek uit ervaring).

Is de hoepel rok een must voor het maken van deze of andere baljurken? Ik vind persoonlijk van wel. Deze hoepel betekend dat je veel minder lagen petticoat nodig hebt om een grote jurk te krijgen. Daarnaast beweegt de hoepel rok erg goed en is best comfortabel om te dragen!

Cinderella cosplay kostuum

Amber maakte de jurk van haar dromen: een Cinderella cosplay. Over ieder onderdeel van dit prachtige kostuum schreef ze voor jou een blog. In deze blog vind je alle blogs verzameld zodat jij ook...

Maak zelf een Cinderella korset

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella! Maak zelf een Cinderella korset In de film draagt Lily James eigenlijk een...

Maak zelf een Cinderella rok

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella! Benodigdheden 12 meter Stretch Tule Cassis 20 meter Stretch Tule Lavendel Blauw 10...

Maak zelf een Cinderella petticoat

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs waarin Amber je laat hoe ze zelf haar droom cosplay kostuum maakte: Cinderella! Eén van de belangrijkste onderdelen van deze jurk is toch wel de petticoat....

You Might Also Like

4 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley
Shirley
3 jaren geleden

Ik heb een hoepelrok gemaakt met 11mm horizontale kunststof baleinen erin.
De baleinen willen niet in een cirkel blijven staan, maar krullen naar binnen.
Het lijkt of ze terug willen richting de opgerolde vorm zoals ze in de winkel in de doos zaten.
Heeft iemand misschien een tip