Blogger Sarah her Creations katoen Velours / Fluweel wol Cosplay & Fantasy

The Nutcracker and the four realms – Clara kostuum

25 maart 2021

Voor de Cosplay van ‘The nutcracker and the four realms’ heb ik het kostuum van Clara gemaakt. Laat me je in m’n blogje meevoeren naar een wereld van lang, lang geleden…

Benodigdheden

In het Victoriaanse Londen in Engeland, op een kerstavond, geeft de heer Stahlbaum zijn kinderen kerstcadeautjes om de laatste wens van zijn vrouw Marie te vervullen.

De jongste zus, Clara, ontvangt een handgemaakte eivormige doos, die ze niet kan ontgrendelen. In het pakket ontdekt ze een briefje van haar moeder waarin staat dat de binnenkant van het ei alles is wat ze ooit nodig zou hebben.

De familie Stahlbaum gaat vervolgens naar een kerstavondbal, georganiseerd door de kinderpeter en bekwame ingenieur Drosselmeyer. Clara snelt uit de menigte om Drosselmeyer te vragen haar ei te ontgrendelen. Hij onthult vervolgens aan Clara dat het ei een schepping van hem was, dat hij begiftigd had aan Clara’s moeder toen ze jonger was, en dat haar moeder de wens had het geschenk aan haar dochter te schenken.

Drosselmeyer kondigt aan dat het tijd is voor de kinderen om hun geschenken te ontvangen. Clara vindt haar touwtje met haar naam erop, wat haar geschenk betekent, en volgt het in een woud in een parallelle wereld waar ze de sleutel ziet. Voordat ze het kan grijpen, grijpt een muis het weg.

Niet in staat om de muis te bereiken, die een bevroren meer oversteekt, nadert Clara Captain Philip Hoffman. Hij leidt haar over de brug naar het Vierde Rijk, maar ze kunnen de sleutel van de muizen niet krijgen. Kapitein Philip leidt vervolgens Clara naar het paleis, waar ze drie regenten van elk land ontmoet. Ze vertellen Clara dat ze in oorlog zijn met het Land van Amusements die ze nu ‘het Vierde Rijk’ noemen.

Kijkend naar een ballet dat het verhaal vertelt van de schepping van hun wereld, legt de Sugar Plum Fairy, regent van het Land of Sweets, Clara uit dat haar moeder deze wereld heeft geschapen als een jong meisje. Later legt ze uit dat Marie iedereen animeert met een machine die speelgoed tot echte mensen kan maken. Sugar Plum zegt dat ze deze machine kan gebruiken om de andere drie rijken te verdedigen tegen Moeder Ginger, de Regent van het Vierde Rijk, maar het heeft een sleutel nodig. Clara merkt op dat het sleutelgat van de machine overeenkomt met dat op haar ei. Clara en haar soldaten gaan naar Mother Ginger en stelen de sleutel die de muis had weggerukt.

Waarom ik voor dit kostuum heb gekozen?

Toen ik de trailer had gezien had ik al onmiddellijk gezegt dat ik die wilde maken. Dit zou namelijk mijn 1ste echte cosplay worden. Vele die ik kende zijden dat dit te moeilijk zou zijn. Ik wou het tegendeel bewijzen

Benodigdheden

De jas

Ik ben begonnen met alles over te nemen op de stof. Heb daarna de rode stof erop gezet en de lijnen aangeduid waar de gouden details komen.

Ik heb de gewoonte om alles altijd eerst eens te leggen hoe het moet komen omdat ik dan beter kan inschatten hoe ik het moet maken.

Normaal komt de blinde rits vooraan maar ik heb deze achteraan verwerkt omdat het daar makkelijker was om in te zetten.

Dit is het resultaat met de gouden lintjes erop. Ik heb dit met de machine erop gestikt de volgende keer zou ik het met de hand doen omdat dat veel praktischer werk.

Dit is de achterkant waar uiteindelijk ook de blinde rits komt.

De knopen heb ik er uiteraard handmatig opgezet. Vooraan waren dit 30 stuks. Aan de mouwen moet er ook nog toegevoegd werden net zoals achteraan.

Hierna moeten dus enkel nog de mouwen ingezet worden en de kraag eraan gemaakt te worden.

Niet te vergeten de rok: die heb ik gewoon gemaakt aan de hand van een cirkelrok.

De volgende keer ga ik deze wel anders maken zodat ik er voering aan kan toevoegen.

Zoals jullie misschien kunnen zien heb ik geen voering toegevoegd en heb ik andere stoffen gebruikt. Dit komt doordat het notenkraker kostuum gemaakt heb zonder naai ervaring en dus niet goed wist welke stoffen ik moest gebruiken en hoe ik voering moest inzetten. Na dit heb ik besloten om een opleiding als stikster te gaan volgen waardoor ik dus nu meer ervaring heb. Ik ben dan ook van plan om dit kostuum opnieuw te maken met de juiste stoffen.

 

Eindresultaat:

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties