yennefer cosplay Velours / Fluweel Blogger Joyce Pretzl Cosplay & Fantasy Nieuws

Stretch rok van zwart fluweel – voor Yennefer cosplay

7 juni 2022

Voor mijn cosplay van ‘Yennefer of Vengerberg’ uit de game ‘The Witcher 3’ wilde ik een mooie lange fluwelen rok maken met sleep.  Het moest een ‘fishtail’ model rok worden. Super elegant natuurlijk! En om het mooi te laten vallen en afkleden heb ik stretch fluweel (lycra velours) gebruikt.

Fishtail rok patroon

Om het patroon te maken heb ik mijn eigen maten opgenomen (rondom taille, heup, knie, alsook de afstand tussen deze punten). Met die informatie heb ik op patroonpapier een patroon getekend wat uiteindelijk uit 3 panelen bestond; een voorpand, en twee zij/achterpanden.

 

Aan de slag!

Let op de vleug van het fluweel

Bij het werken met fluweel is het heel belangrijk om goed op te letten in welke richting de ‘haren’ van het stof staan. Omdat ik een rok wilde die zo diep zwart mogelijk is, moest ik de patroondelen knippen met de ‘haren’ naar boven wijzend. Hierdoor valt het licht super mooi op de stof en lijkt het nog zwarter. Perfect voor deze rok!

Rok panden spelden

Voordat de panden aan elkaar genaaid kunnen worden, moeten ze natuurlijk aan elkaar worden gespeld. Ik gebruik hiervoor gewone kopspelden.

Locken geeft een rekbare naad

De rok moet mooi stretchy blijven, zodat deze extra comfortabel is en zodat de naad niet breekt als het stof stretcht. Met een gewone stiksteek zou dit niet goed lukken. Daarom kies ik ervoor om de rokpanden een elkaar te naaien met de lockmachine. Deze machine gebruikt 4 klossen garen tegelijkertijd en heeft 2 naalden. Hij maakt niet alleen een naad, maar snijdt ook het randje van het stof af en werkt het mooi af. Werkt ook super tegen rafelen!

En extra geweldig… Een locknaad blijft stretchy! Dus deze rok gaat super comfortabel zijn om te dragen.

En de basis voor de rok is klaar!

Nadat de 3 panden van de rok aan elkaar genaaid zijn met de lockmachine, is de basis van de rok klaar.

Lees meer over dit project in mijn andere blogs!

In mijn andere blogs kun je lezen hoe ik de stretchy tailleband en de witte zoom maakte voor deze rok.

Is het uiteindelijke kostuum niet super mooi geworden?

Nieuwsgierig hoe ik de rest gemaakt heb? Ga dan naar mijn andere blogs!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties