Dames Plussize Mode chiffon Lingerie | Beach Blogger Lisa

Snelle DIY Cover-Up.

16 september 2019

Lekker snel gemaakt! Deze cover-up/kaftan maak je super snel zelf. Ideaal last-minute project voor die last-minute vakantie! Altijd fijn om bij je te hebben als je het zonnen zat bent en even wat gaat drinken bij die ene leuke strandtent. Lees snel verder en maak er zelf een!

Dingen die ik altijd bij mij heb als ik naar het strand ga: zonnebrand en een cover-up. Met mijn bleke huid verbrand ik snel. Soms is de zon zo fel dat er niet tegenop te smeren is. Daarom heb ik altijd iets bij me wat ik aan kan trekken zodat ik niet als een gekookte kreeft thuis kom. Ook is de cover-up fijn als je iets gaat drinken bij een strandtent of even snel iets aan wilt trekken voor de wandeling van je hotelkamer naar het zwembad 😉

 

Deze cover-up maakte ik van chiffon. Een semi transparante stof. En nee, natuurlijk beschermd deze niet ideaal tegen de zon. Daarvoor kan je deze cover-up het beste maken van bijvoorbeeld viscose. De werkwijze blijft hetzelfde. Voor deze cover-up gebruikte ik twee meter stof, een stukje biaisband en een stuk zwart koord.

Stap 1.
Vouw de stof dubbel in de lengte. De geknipte kanten worden de onderkant, de weefkanten de zijkant en de gevouwen kant is de bovenkant. Vouw het zo precies mogelijk zodat je de geknipte kanten recht en op één lengte kan afknippen. De chiffon wil nogal schuiven, gebruik dus voldoende gewichtjes om de stof op zijn plek te houden!

Stap 2.
Maak in het midden van de gevouwen kant een gat in de vorm van een halve circle. Dit wordt het gat voor je hoofd. Hou ook hier de stof weer op zijn plek met gewichtjes.

Stap 3.
Werk de hals af door er biaisband omheen te naaien.

Stap 4.
De zijkanten en onderkant van de cover-up werkte ik af door er een rolzoom aan te maken met de lockmachine. Alternatieven hiervoor zijn het maken van een smalle zoom, of de randen afwerken met biaisband. Ook leuk is om een rij bolletjesband langs de randen te zetten!

Stap 5.
Nu heb je een grote lap met een gat in het midden. Vouw de cover-up weer goed zoals in het begin en maak een lijn die schuin gaat van onder je armen tot bijna de onderkant van de cover-up. Ik gebruikte afmetingen zoals onderin dit schema. (getallen zijn in cm.)

Stap 6.
Trek de cover-up aan en meet of speld waar je taille zit op de lijn die je net gestikt hebt. Maak aan de buitenkant van de stiklijn een klein knoopsgat. Hierdoor rijg je het koord voor je taille en is je De soepele chiffon danst lekker om je heen in de wind en bedekt je, terwijl je awesome bikini ook nog de show mag stelen! Je kan de cover-up zo gek maken als je wilt met allerlei leuke bandjes en afwerkingen.

 

Deze cover-up gaat lekker in mijn vakantie koffer voor bij het zwembad, groetjes!

 

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties