Damesmode Dames Plussize Mode katoen Blogger Lisa Mode Nieuws

Orchideé Dress van Deer and Doe

22 juni 2021

Orchideé Dress van Deer & Doe

Na een tijdje van stilte en een gebrek aan inspiratie kwam er een patroon uit wat ik gelijk moest maken. Yes! Let’s go!
Het patroon dat mij inspireerde is de Orchideé Dress van Deer & Doe. Een heerlijke jurk voor de lente en zomer. Zodra het patroon binnen was ben ik gelijk aan de slag gegaan.

 

De Orchideé heeft een zwierige rok en grote mouwen. Het lijfje heeft geen coupenaden, maar rimpels om het lijfje te vormen bij de schouders en taille. Dit geeft een mooi effect als je de jurk van een soepele stof maakt zoals een dunne katoen of viscose.

Mijn versie maakte ik in een gebloemde donkerblauwe katoen van Budgetstoffen.

De voorkant van de jurk heeft een valse knoopsluiting. Deze is namelijk niet nodig om de jurk aan- en uit te doen omdat de jurk sluit met een rits in de zijnaad.

Het maken van deze knoopsluiting was nieuw voor mij. Je maakt namelijk op een verstevigd stukje stof een zigzag van satijn koord en vouwt deze vervolgens dubbel om de lusjes te maken. Ik vond het er ingewikkeld uitzien maar dat viel onwijs mee. Ik zag online ook mensen die de lusjes maakten uit dezelfde stof door deze als een smal tunneltje te naaien, leuk om mee te variëren! De lusjes en de knoopjes matchte ik bij het bruin uit de takjes van de stof.

 

Omdat de vorm in het lijfje gemaakt wordt door het rimpelen van de stof, ben je hier veel mee bezig. Mijn tip is om de rijgsteken zoveel mogelijk tegelijk te doen, dan kan je daarna in één keer door.

In het patroon is aangegeven om het lijfje en de rok te voeren. Ik voerde het lijfje met dezelfde katoen en de rok liet ik ongevoerd omdat ik dit niet nodig vond. Hierdoor heb ik de voering van het lijfje anders afgewerkt dan omschreven door het met de hand vast te stikken aan de naadtoeslag. De naden van de rokpanden werkte ik af met de lockmachine.

De rok is een “midi” lengte, maar wel een lange midi. Ik vind dit zelf erg fijn maar draag je graag jurken korter of ben je niet heel lang, hou hier dan rekening mee en kort de rok vooraf in.

Ik ben super blij met het eindresultaat! Een heel fijn item voor de lente en zomer!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties