Dames Plussize Mode tricot / jersey Blogger Steffie

Jurkje McCall’s 7429 met knoopdetail

25 juni 2019

Dit patroon van McCall’s 7429 zorgt voor een prachtig silhouet, door het knoopdetail in de jurk!

Op de Parijse Le mur des je t’aime staat 311 keer “ik hou van jou” in 250 talen en dialecten geschreven. De blauwe muur ligt in een klein parkje in Montmartre en word best druk bezocht. Gelukkig hadden wij een momentje waarop het rustig was, zodat we wat leuke foto’s ervoor konden maken.

Toen wij onze planning voor Parijs hadden gemaakt, wilde ik graag elke dag iets zelfgemaakt dragen. We zijn met de Thalys geweest en dan zit je toch ruim 3 uur in een trein. En dan wil je toch iets comfortabels aan, maar ik wilde mij ook niet nog eens omkleden bij het hotel. Een jurk met stretch moest het worden.

In mijn nogal uitgebreide stoffen voorraad lag al een tijdje een mooie punta di roma met blauwe rozen print.

Deze stof is van de markt, maar ook bij budgetstoffen kan je mooie jacquard jersey halen. Het is een prettige stof om te dragen. Het is wat dikker dan een gemiddelde tricot, en daardoor ook iets zwaarder. Het draagt zacht, en heeft stretch.

Toen wij onze planning voor Parijs hadden gemaakt, wilde ik graag elke dag iets zelfgemaakt dragen. We zijn met de Thalys geweest en dan zit je toch ruim 3 uur in een trein. En dan wil je toch iets comfortabels aan, maar ik wilde mij ook niet nog eens omkleden bij het hotel. Een jurk met stretch moest het worden.

In mijn nogal uitgebreide stoffen voorraad lag al een tijdje een mooie jacquard jersey met blauwe rozen print.

Ik probeer de laatste tijd mijzelf wat te pushen tot het gebruiken van andere stoffen en patronen. Ik vind het vaak zonde om een mooie stof te knippen, en dan helemaal in een patroon waarvan ik niet zeker weet of het wel leuk is. Daardoor blijf ik vaak bij hetzelfde patroon en liggen mijn mooie stoffen op zolder te wachten. Ik ben gelijk in het diepe gedoken, en een patroon gebruikt die er ook al een tijdje lag maar steeds weg geschoven want het was een strakkere jurk.

McCall’s 7429 is een aansluitende jurk met knoopdetail en split aan de voorkant in de rok. Er zitten geen rits in dus je trekt de jurk over je hoofd heen. Daardoor is het wel belangrijk dat je stof genoeg stretcht. Er zit op de patroon envelop een guide waarom je kan testen hoever je stof moet stretchen.

Ik heb gekozen de lange rok, ¾ mouwen. Omdat mijn buik nogal aanwezig is, heb ik een 18 gekozen voor de top, naar een 20 in de taille, en een 22 op de heupen.

De instructies voor de knoop en het voorpand zijn niet erg duidelijk. Lees het goed door en zorg dat je markeringen op je patroon staan. Voor de laatste stappen was ik echt even de weg kwijt. De foto’s en tekst hielpen ook niet en ik was er klaar mee. Gelukkig met een beetje zoeken op internet kon ik een tutorial op YouTube van Brittany J Jones vinden die het duidelijk uitlegde en liet zien. Een paar keer teruggespoeld, en het lukte daarna gelukkig wel!

Wanneer je door het naaien van de geknoopte voorkant hebt heen geworsteld is de rest gelukkig een stuk makkelijker.

Het achterpand bestaat uit 2 delen, die je samen naait aan de midden achternaad. Door die naad is het ook makkelijk om het wat extra in te nemen als je een wat holle rug hebt.

 

Het patroon heeft de optie voor een “turtleneck” kraag of een lagere versie. Ik vond de beide kragen erg nauwsluitend dus ik heb in plaats van een kraag een halsbeleg geknipt en naar binnen gevouwen en doorgestikt met een tweelingnaald.

Ook de mouwen heb ik met een tweelingnaald gestikt.

 

 

 

 

En wat een succes was deze jurk. Ik ben er echt ontzettend blij mee. Het draagt comfortabel, terwijl het er toch erg leuk uit ziet. Het patroon heeft een strakkere rok, maar door de knoop en de split in de voorpanden kleed het mooi af.

Mijn ervaring met dit patroon:

In het kort:

  • Patroon: McCalls 7429
  • Maat: Bust 18 taille 20 heupen 22
  • Stof: punta di roma (niet van budgetstoffen, maar zij hebben een uitgebreid aanbod aan geschikte stoffen, zoals jacquard jersey)
  • Tijd: 1 dag
  • Aanpassingen: Geen kraag genomen, maar een halsbeleg
  • Fijn: Patroon kleed netjes af, de rok is strak, maar niet nauw aansluitend. De split aan de voorkant geeft genoeg bewegingsruimte
  • Minder fijn: Onduidelijke naaibeschrijving, maar met behulp van internet er toch uitgekomen
  • Vaker maken? Oh ja! Wat zou deze mooi zijn in de stretch fluweel van Budgetstoffen
  • Eindoordeel: Geslaagd! Het laat toch ook weer zien dat het soms de moeite waard is om buiten je eigen comfort zone te stappen

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties