Damesmode Avondkleding/Feestdagen Blogger Karin

Feestjurk van zwarte paillettenstof

21 december 2020
Paillettenstof

Feestjurk van zwarte paillettenstof

Nadat ik eerder al een jasje van gouden paillettenstof heb gemaakt, was het nu tijd voor een jurk van paillettenstof! Ik koos hiervoor de zwarte versie. Chic vanwege het zwart, maar lekker feestelijk door de glinsterende pailletten. De ideale stof dus voor een kerstjurkje!

McCall’s jurkje

Omdat ik bang was dat het moeilijk werken was met een complex patroon en de pailletten zonder naden het beste tot hun recht komen, ging ik voor een simpel model. Ik gebruikte hier het M7432 patroon voor van McCall’s. Dit is eigenlijk een soort van lang t-shirt als jurkje. Ik liet de halsboord weg, en in plaats daarvan voerde ik hem met tricot voeringsstof.

Verder maakte ik de rok strak in plaats van een ‘flared’ model, omdat ik dit mooier vond bij deze stof. Ik verhoogde de halslijn aan de voorkant, maar maakte ik een V-hals aan de achterkant. “Business up front, party on the back”!

Paillettenstof

Werken met paillettenstof

Het naaien van deze paillettenstof ging verrassend gemakkelijk. Het knippen was echter best wel een klus, want de pailletten zijn vrij stug om te knippen. Omdat je schaar er bot van kan worden, gebruikte ik niet mijn goede stofschaar.

Na het knippen lagen er heel veel pailletten door de kamer, maar omdat ze zo klein zijn verspreidden ze zich al heel snel door het hele huis. Ook bij elke pasbeurt vielen er flink wat pailletten af, dus mijn tip is dan ook om een stofzuiger bij de hand te houden!

Ondanks dat er geen enkele paillet weg sprong tijdens het knippen of naaien, raad ik wel aan om een veiligheidsbril op te zetten. Dit is het advies wat eigenlijk altijd gegeven wordt als je met pailletten aan de slag gaat. Wel brak er een naald toen ik over een naad probeerde te stikken, omdat hij net ongelukkig op een paar pailletten neer kwam.

In tegenstelling tot de XL paillettenstof, kun je over deze stof gewoon heen stikken met een universele naald. Omdat de ondergrond van de stof, stretch tule, een beetje mee rekt, kun je het beste een zigzagsteek gebruiken. Kortom: het is veel om op te ruimen maar het naaien zelf gaat heel gemakkelijk!

Pailletten knippen
Pailletten knippen

Mijn zwarte glitterjurk van paillettenstof

Helaas komt het op de foto’s niet zo goed over, maar in het echt schittert hij echt fantastisch! Zodra ik deze jurk aantrek voel ik me helemaal klaar voor een feestje!
Of dat nu volgend jaar een groots kerstfeest is of dit jaar een klein feestje met alleen naaste familie.

Wat voor outfit draag jij deze feestdagen?

Zwarte paillettenstof
Zwarte paillettenstof

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties