Damesmode viscose Blogger Karin

Viscose maxi-jurk Marisol van La Bavarese

6 juli 2021
maxi-jurk viscose

Zomerse maxi-jurk van gestippelde viscose

Soms kom ik een patroon tegen wat ik erg leuk vind, maar een geschikte stof vinden laat dan nog even op zich wachten. Ik wilde namelijk graag een maxi-jurk met knoopjes maken, maar niet alle stof past bij zo’n lange rok. Toen ik deze stof tegenkwam wist ik het echter meteen: dit was de perfecte combinatie!

Lovely spots viscose

De stof die ik zo perfect bij dit model vond passen, heet Lovely Spots on Rusty. De crème stippen ogen een beetje als een klein dierenprintje, waardoor het een lekker speels effect heeft. De stof is ook nog verkrijgbaar in drie andere kleurvariaties: zwarte stippen op wit, zwarte stippen op geel en witte stippen op een zwarte achtergrond. Ik ging voor de “rusty” variant, dit is een bruintint die een klein beetje naar warm oranje neigt.

Bij een maxi-jurk wil ik graag een lichte, zwierige stof gebruiken. Zo valt de rok heel mooi en de flinke lading stof blijft licht in plaats van dat het heel zwaar en stug wordt. Behalve deze gestippelde viscose zijn er nog veel meer viscose stoffen te vinden op Budgetstoffen, zowel effen als met print

Een zomerse maxi-jurk maken

Het patroon wat ik heb gebruikt is de Marisol jurk van de Duitse designer La Bavarese. Het patroon bestaat uit verschillende varianten, waaronder kortere versies, eentje met een ruche en je kunt de knoopjes weglaten.

Maxi-jurken hebben natuurlijk veel stof nodig en daarom kun je de rok meestal niet op de vouw knippen. Dat was hier ook het geval, dus ik heb de stof op de woonkamervloer gelegd en ben zo gaan knippen. Helaas maakte ik een foutje en vergat ik om de rokdelen te spiegelen. Mijn tip is dan ook om hierbij goed op te letten! Gelukkig zorgen de speelse stipjes op de stof dat je dit foutje eigenlijk niet ziet.

Een andere tip die ik wil geven bij het werken met viscose en knoopsgaten, is om de knoopsgaten te verstevigen met vlieseline. Bij katoen doe ik dit nooit, omdat de stof stevig genoeg van zichzelf is. Maar bij viscose is de stof juist erg soepel en ‘zakt’ het knopengat een beetje naar beneden.

Ik maakte ook een kleine eigen toevoeging aan de jurk: ik maakte striklinten voor in de taille. Omdat het model heel losjes valt (eigenlijk kun je de knoopjes ook gewoon vastnaaien in plaats van dat je echte knoopsgaten maakt) wilde ik hem toch kunnen tailleren. Ik stikte hiervoor een lange tunnel stof en draaide deze om met mijn loopturner. Vervolgens stikte ik deze simpelweg mee bij het sluiten van de zijnaden.

Stof knippen
Knoopjes simflex
Viscose jurk maken
Zomerse maxi-jurk

Ik vind mijn jurk echt heerlijk zwierig en luchtig geworden! Door de split onder de knoopjes ziet het er niet te oubollig uit en het is de ideale zomerjurk. Ik kan iedereen aanraden om met viscose te werken voor jouw eigen unieke zomergarderobe!

La Bavarese Marisol
Maxi-jurk viscose

You Might Also Like

1 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties