Blogger Diantha Damesmode tricot / jersey

Mika – Fibre Mood sweater van Diamond Jersey!

11 mei 2021

Voor mijn dochter maakte ik deze geweldige sweater van Diamond Jersey

Ik vind het een beetje lijken op kussenstof, maar eigenlijk is het perfect voor deze sweater! En het is een wat stevige stof, hierdoor kan je mooi volume creëren.

Benodigdheden voor de trui:

Ik heb de trui gemaakt in de maat S, deze tiener houdt eigenlijk van groot.

Met dit patroon was de trui voor haar veel te lang en ik heb hem hier en daar wat ingenomen, passend op haar maten en de lengte zoals ze dat ze wilde.

Dit is eigenlijk een 1-dags project en perfect voor beginnende naaisters en tieners die heel snel groeien.

Ik heb alles met de lockmachine gedaan de hals- en tailleboord heb ik doorgestikt omdat ik dit mooier vind vallen. Je hoeft geen lockmachine te gebruiken: het kan ook gewoon met je naaimachine zolang je maar een tricot steek gebruikt.

De patroondelen zijn vrij recht en het is ook vrij recht stikwerk waardoor het makkelijk te maken is voor de beginnende naaister.

De hals heb ik een stukje extra gestikt zodat je een mooie afwerking hebt en geen last hebt van kriebels in de nek.

Dat is eigenlijk heel makkelijk te doen: je knipt het boord voor de helft van het patroon en 1 cm smaller en je legt het net als het boord vast aan de trui zodat hem later mooi naar binnen kan strijken en  dan stik je hem op het achterpand op de rand vast.

Ik heb die gewoon op google gevonden in filmpje ‘halsboord afwerken’.

Mijn dochter wilde graag dat de hals een beetje omhoog zou staan  en dat heb ik gedaan door de originele halsboord te nemen en daar niks op aan te passen. Of ze het in de praktijk top gaat vinden met dragen weet ik nog niet, maar zoals mijn oma altijd zei: “naai je het zelf dan kun je het later als nog aanpassen.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties