Blogger Marga linnen nature Damesmode

Een chique blouse van linnen zelf naaien!

27 juli 2021

Een Linnen Nature witte blouse is super-de-luxe.

Want wat is dé favoriete stof voor de zomer? Linnen! En wat is het toppunt van luxe? Een linnen blouse!

Ik gebruik hiervoor McCalls M8014, waarover ik al eerder schreef in dit blog. Qua stof heb ik de Linnen Nature – creme gebruikt, gekocht bij Budgetstoffen uiteraard!

 

McCalls M8014

Voor de blouse heb ik gekozen voor McCalls M8014. McCall’s M8014 is een naaipatroon van designer Melissa Watson en valt onder de verzameling van The Palmer Pletsch, tissue fitting methode. Dit betekent dat je het naaipatroon volgens het genoemde systeem exact op maat kan maken. Wil je hier meer van weten dan kan je het beste even kijken op hun gelijknamige website.

Het naaipatroon is voor een blouse in twee variaties. De variaties zitten in de lengte en de yoke op de rug. De blouse heeft een klassieke opstaande kraag, een yoke op de rug voor extra bewegingsvrijheid, mouwsplitten en een normale of blinde voorsluiting.

Linnen Nature & lekker wijd!

Op het naaipatroon wordt aangegeven: ‘close-fitting’ shirt.  Hier begrijp ik niets van want het is juist een zeer los- en ruimzittend model en bovendien erg casual.

Dit naaipatroon beviel uitstekend omdat het goed van pasvorm is en lekker comfortabel zit. Het oogt bovendien mooi en chique. De blouse kun je lekker casual maken: wijd!  Of chiquer door de blouse in een rok of broek te dragen en iets sterker te tailleren. Je kan bovendien de knopen aanpassen en hiermee de blouse ook een andere uitstraling geven.

Model A. is vrij kort. Model B. is langer.  Wij hebben gekozen voor Model A, maar deze toch iets langer te maken (10 cm.), maar niet zoals bij Model B waarbij de blouse erg lang is en rechte zomen heeft.  We hebben niet gekozen voor de blinde zoom voor de knopenrij zoals model A, maar hier weer Model B gekozen.  Knopen mogen gezien worden!

Mc Calls M8014

De yoke twee keer knippen!

Plooien voorpand

De plooien in het achterpand

De yoke aan twee kanten bevestigen

Mooi!

Maar wel even strijken

De zomen van de schouders aan één kant naar binnen strijken

De kraag in wording

Goed spelden is het halve werk!

en naar binnen strijken

Met de hand afwerken is het mooist

De splitten van de mouwen is even puzzelen

Knippen op de lijnen

en dan naar de goede kant omvouwen

Naaien en wederom vouwen

Het wordt al wat…

Met de hand omzomen. De rest is peanuts en de blouse is al weer klaar!

De stof Linnen Nature

Ik raad aan om vooraf even de stof te wassen. Het kan namelijk krimpen en dat scheelt algauw een maat of twee. Wat natuurlijk niet de bedoeling is.  Het viscose aandeel in deze stof maakt dat het soepeler en zachter valt dan een 100% linnen stof. Bovendien kreukt het ook iets minder erg.  De stof erg fijn in gebruik en nog prettiger om te dragen. Honderd procent linnen klinkt misschien beter, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.
De stof is super en geeft een chique uitstraling!

Het naaien en knippen van deze blouse

Het naaien en knippen van deze blouse is niet moeilijk. Het naai-niveau op het naaipatroon geeft aan: ‘gemiddelde’ ervaring gewenst. Dit klopt wel want voor een totale beginner is het naaien van de mouw-uiteinden wel een beetje moeilijk. En ook de blinde voorsluiting en de knoopsgaten. Maar met hulp is het wel te doen. Er zitten verder geen valkuilen in dit naaipatroon.

Let erop met knippen dat je de yoke TWEE keer knipt.

Conclusie:

Een witte Linnen LUXE blouse is altijd heerlijk voor de zomer en gemakkelijk om zelf te maken. Het is pure luxe maar tegelijkertijd prima te betalen van de mooie stof van Budgetstoffen. Zomers-er dan dit kan bijna niet. Wedden dat je deze blouse dag en nacht gaat dragen?

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties