Avondkleding/Feestdagen feest Blogger Lisa Evenementen

DIY Photobooth achtergrond

22 september 2020

Afgelopen maand was het zover, mijn vriend en ik zijn getrouwd! Voor de bruiloft hebben we veel zelf gedaan voor de decoratie. Eén van de dingen die ik graag zelf wilde maken was een photobooth achtergrond. Het idee kwam van Pinterest, de uitvoering van ons. Op een snelle en goedkope manier hebben we zelf de achtergrond gemaakt met fantastische foto’s als resultaat!

Op Pinterest kan je heel veel verschillende photobooth achtergronden vinden. In Amerika gebruiken ze ook vaak een “backdrop” voor de ceremonie. De achtergrond is niet alleen te gebruiken voor een photobooth op een bruiloft. Hij is ook erg leuk voor een feestje of als fotoachtergrond om je zelfgemaakte creaties op te fotograferen.

Benodigdheden

De achtergrond bestaat uit een basisframe wat je vervolgens kunt aankleden naar jouw smaak. Dit is het boodschappen lijstje voor het frame, alle materialen zijn te koop bij de bouwmarkt.
– Witte PVC afvoerpijpen, 4 stuks van 200 cm lang.
– Twee 90 graden bochten
– Twee T-stukken
– Vier afwerkdoppen (optioneel maar staat netter)

Bovenstaande materialen koop je voor ongeveer €30,-.

Wil je een steviger frame, dan kan je deze ook van metalen buizen of koperen pijpen maken. Vooral koper is erg mooi maar ook een heel stuk duurder dan de PVC pijpen.

Zo maak je het frame

Voor het frame zaag je één van de 200 cm pijpen in vier stukken van 50 cm. De bovenste horizontale buis hebben wij 150 cm gemaakt, maar je kunt hier ook een volledige buis van 200 cm voor gebruiken.

Zet het frame als volgt in elkaar (dit gaat het beste met twee personen):

  1. Zet de stukken van 50 cm aan de T-stukken, aan de horizontale kanten. Zet een afwerkdop aan de andere kant van de stukken van 50 cm.
  2. Zet een buis van 200 cm in de andere opening van het T-stuk. Zet aan het andere uiteinde de 90 graden bocht.
  3. Klem de horizontale buis voor de bovenkant aan de andere kant van de 90 graden bochten.
  4. Zet het frame zo in elkaar dat de 50cm stukken naar voren en achter uitsteken. Dit zorgt ervoor dat je frame stabieler staat.

De achtergrond in jouw stijl

Wij trouwden op een boerderij en gingen voor een vintage & rustiek gevoel. We hebben daarom het frame aangekleed met katoenen voille stof, nep klimop en lampjes.

De stof is deze katoenen voille. We gebruikten hier 5 meter voor. Eerst hebben we de stof doorgeknipt om twee lange stukken van 2,5 meter te maken. De onderkant en bovenkant werkte ik af met de lockmachine. De bovenkant heb ik vervolgens 7,5 cm naar binnen gevouwen en smal op de kant vast gestikt. Door de lus die zo ontstaat was de stof makkelijk over het frame te schuiven en te verdelen.

De klimop zijn nep klimop strengen die ik online kocht. Deze drapeerde we over het frame heen. Als finishing touch hebben we lampjes achter het doek gehangen. Dit zijn LED kerstboomlampjes die we op een aantal punten met een veiligheidsspeld vast hebben gezet aan de stof aan de achterkant van het frame.

Als je voor meer glamour gaat is het ook heel tof om een paillettenstof te gebruiken als achtergrond doek! Of wat dacht je van een toffe print zoals deze bloemen op linnenlook katoen?

De photobooth was een waar succes op de bruiloft! We hadden er nog photobooth accessoires bij gelegd en een camera op statief met afstandsbediening erbij gezet. Dit is overigens geen vereiste, je kunt ook je telefoon gebruiken om foto’s te maken.

Hoe later het werd, hoe gekker de foto’s werden. Ik kan ze ook niet allemaal hier plaatsen 😉 En zeg nou zelf: zo hoort het op een bruiloft! We hebben werkelijk een prachtige trouwdag gehad. Ondanks alle corona maatregelen was het alles wat we ons hadden kunnen wensen. Als bonus: een foto uit onze rapportage. Omdat we door alle vreugde vergeten waren samen een foto te maken in de photobooth!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties