Damesmode Avondkleding/Feestdagen Velours / Fluweel Blogger Karin

Kerstjurk met Cannes top van Kommatia Patterns

30 december 2018

Sinds dat ik naai, maak ik voor de kerst mijn eigen jurk. Natuurlijk moet dat iets bijzonders zijn, wat feestelijk en kerst-achtig oogt. Voor mijn kerstjurk koos ik dit jaar dan ook voor donkergroene lycra-velours. Fluweel is alweer een tijdje ‘in’, maar fluweel en groen past natuurlijk ook supergoed bij de kerst!

 

Qua model koos ik voor een off-shoulder lijfje met een zwierige cirkelrok. Ik ben dol op off-shoulder modellen en de achterkant van deze jurk is net zo diep uitgesneden als de voorkant.

 

Deze stof is echt heerlijk zacht. Toen ik mijn bestelling openmaakte, heb ik eerst een tijdje de stof staan aaien. De samenstelling is 90% polyester en 10% spandex, waardoor het fijn meerekt met je lijf. Je kledingstuk hoeft dus niet helemaal perfect op je lichaam aan te sluiten, want de stof rekt met je mee. Omdat hij zowel in de breedte als in de lengte rekt, is het ook een geschikte stof om bijvoorbeeld een legging of body mee te maken.

 

Wat ik ook handig vind is dat de stof 165 cm breed is, zodat mijn patroon net iets beter paste.

 

Mijn stof is donkergroen, maar hij is ook verkrijgbaar in andere kleuren en met leuk bloemendessin of leopardprint.

Benodigdheden jurkje

 

Tips voor het naaien met velvet / velours

Vaak wordt fluweel gezien als een stof die moeilijk te naaien is. Ik heb gemerkt dat deze aanname bij bijvoorbeeld goedkope velours de panne (velvet) inderdaad waar is. Maar deze stof naaide super gemakkelijk en heb ik niets uit hoeven halen. Ideaal!

 

  • Zorg ervoor dat de vleug (de kant waarop je de stof kunt ‘aaien’) op alle patroondelen hetzelfde is. Als je met je hand over de stof gaat merk je al snel hoe de vleug is.
  • Bij het knippen van velours komen heel veel pluisjes vrij. Je vloer wordt gegarandeerd een zooitje.
  • Om te voorkomen dat de stof gaat schuiven tijdens het naaien, kun je het eerst rijgen.
  • Voor fluweel is het erg mooi om een onzichtbare zoom met de hand te naaien.

 

Een feestjurk van donkergroen lycra-velours

 

In december heb ik vaak meerdere kerstdiners en ik heb mijn jurk dan ook al twee keer gedragen. Hij zat heel fijn en de off-shoulder hals bleef netjes op z’n plaats door de elasthan in de stof. Daarnaast hield hij me ook lekker warm! Ondanks het simpele model maakt de stof het jurkje extra feestelijk. Een aanrader dus voor een feestjurkje!

 

 

Heb jij ook wel eens je eigen feestjurk gemaakt

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marie
5 jaren geleden

Bedankt voor het delen van deze goede tips! Ik maak ook het liefst mijn kleding zelf. Binnenkort heb ik een themafeest en ben van plan een jurk te maken. Goed om te weten dat fluweel de neiging heeft om te gaan verschuiven. Ik ga er rekening mee houden.

Karin
4 jaren geleden
Antwoord aan  Marie

Ik ben heel benieuwd hoe je jurk is geworden, hopelijk is het gelukt met het fluweel 🙂

Emma van de Heuvel
5 jaren geleden

Super leuk artikel, bedankt voor je verhaal en het delen ervan! 🙂

trouwdag
4 jaren geleden

De stof is mooi.