viscose imitatie leer Blogger Lisa Tassen

Shopper tas van meubelstof

14 april 2020

Shopper tas van meubelstof

Budgetstoffen verkoopt een selectie stevige meubelstoffen. Deze stoffen zijn dikker en van een zwaardere kwaliteit dan stoffen die je voor kleding gebruikt. In deze blog laat ik zien dat deze stoffen ook geschikt zijn voor het maken van een praktische shopper tas.

Ik hou erg van shopper tassen. Ze zijn lekker ruim waardoor ze ideaal zijn voor boodschappen of een dagje winkelen, maar natuurlijk ook voor bijvoorbeeld een dagje naar het strand. In deze tas kan je een hoop spullen kwijt en daar hou ik van!

Het patroon van deze tas is de Nummi tas uit het boek “Naaien Scandinavische Stijl”. Het boek is uitgebracht door de ontwerpsters van Named Clothing. In het boek vindt je mooie simplistische naaipatronen, precies wat je verwacht bij een Scandinavische stijl. Jullie gaan zeker nog meer projecten uit dit boek zien!

De Nummi tas is een eenvoudige shopper tas die heel veel ruimte biedt aan alles wat je mee wilt nemen. Ik koos ervoor om de tas te maken in een bekledingsstof van Budgetstoffen. Deze stof is dik en stevig, in combinatie met goede fournituren is het een tas geworden die heel wat kan hebben.

Ik hou ervan om een opvallende voering te gebruiken. Dit deed ik al eerder bij de Teddy-jas die ik maakte en zo ook bij deze tas. Ik koos voor een vrolijke viscose stof van Budgetstoffen.

De binnenkant van de tas is, net als de buitenkant, kaal. Ik vind het altijd fijn om een vakje in een grote tas te hebben anders wordt het al snel een grabbelton. Ook wilde ik een sluiting in de tas om spullen veiliger op te bergen. Daarom heb ik een open vak en een ritsvak in de voering gemaakt. Ook heb ik een magneetsluiting in de tas gezet.

Het open vak is gemakkelijk te maken. Neem hiervoor een rechthoekig/vierkant stuk stof in de gewenste grote en strijk de zijkanten en onderkant naar binnen. Aan de bovenkant vouwde ik een stukje biasband om de stof. Stik dit smal op de kant vast op de voering en klaar!

Het ritsvak is lastiger te maken. Hiervoor pakte ik een van mijn naai boeken om op te zoeken hoe je een dergelijke binnenzak met rits maakte. Ik mixte wat ik in het boek vond met mijn eigen (eigen)wijsheid en kwam zo tot een prima ritsvak in de voering.

Om de tas te kunnen sluiten zette ik een magneetsluiting in de voering. Hiervoor strijk je een stukje vlieseline aan de verkeerde kant van de voering, in het midden van de tas een paar centimeter onder de bovenrand. Vervolgens maakte ik twee kleine sneetjes in de voering om de magneetsluiting doorheen te duwen. De magneetsluiting heeft aan de achterkant pootjes die je uitvouwt waardoor deze prima blijft zitten.

Voor de schouderband van de tas gebruikte ik dit tassenband van budgetstoffen. Voor het naaien van de tas gebruikte ik stevige leernaalden in mijn naaimachine in combinatie met stevig polyester garen. Het doorstikken van de tas deed ik met wit garen voor een leuk contrast aan de buitenkant.

De meubelstoffen van Budgetstoffen zijn van een zware kwaliteit, je hebt dan ook een machine nodig die hier mee om kan gaan! Ik gebruikte mijn bernette 77 en dat ging goed. Op mijn machine kan ik voor verschillende stofsoorten de juiste instellingen kiezen. Voor deze tas koos ik de stofsoort “leder” en hierdoor was het geen probleem de tas te naaien. Wel merkte ik dat het beter ging als ik niet te snel wilde naaien.

Als je naaimachine niet geschikt is voor dikke stoffen of als je een stof als deze te spannend vindt is deze tas ook goed te maken met jeans of canvas. Deze tas is zeker geen lastig project. Daarbij heb je weinig stof nodig, zit de tas snel in elkaar en is het een heel praktisch item!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marell
Marell
2 jaren geleden

Had n vraagje
Heb n oude jute boodschapentas
Die wil ik laten bekleden met stevige voering

esther
1 jaar geleden

Erg slim om meubelstoffen te gebruiken voor het maken van een tas. Ik vind het ook belangrijk dat mijn draagtassen stevig genoeg zijn voor boodschappen of een zwaardere inhoud. Ik ga het idee onthouden voor de toekomst en mijn eigen projecten!