Blogger Stephanie Herenmode tricot / jersey

Maak je eigen patroon: heren shirt met v-hals

7 februari 2020

Mijn vriend is altijd gek op t-shirts. Hij draagt deze het gehele jaar door. Uiteraard gaat er in de winter een lekker warm vest overheen.

Het probleem met shirts voor mijn vriend is dat ze altijd te kort zijn. Of als ze goed zitten in de winkel, is het na 1 keer wassen alweer veel te kort.

Daarom heb ik besloten zijn shirts voortaan zelf te maken. Hiervoor heb ik een patroon gemaakt van een goed zittend shirt en die uit elkaar gehaald en het patroon verlengd.

Nu heeft mijn vriend altijd een goed zittend shirt en kan ik hier weer veel variaties op verzinnen.

Dit keer is het dus weer een shirt geworden met een V hals en een leuke applicatie op de mouw.

Wat heb je nodig voor het maken van dit shirt?!

 1. tricot 1,50m
 2. spelden
 3. patroon
 4. schaar
 5. vlieseline
 6. naadband
 7. (optioneel) coverlock
 8. naaimachine
 9. (optioneel) lockmachine
 10. applicatie
 11. lockgaren

Ik heb het patroon eerst helemaal overgenomen op de tricot en uitgeknipt.

Ik heb het shirt helemaal met de lockmachine in elkaar gezet. Voor de schouder naden heb ik doorzichtig naadband gebruikt. Dit heeft nog wel een deel rek, maar zorgt ervoor dat de schouders netjes blijven tijdens het dragen.

Daarna heb ik de applicatie op de mouwen gemaakt. Dit heb ik gedaan voor ik de mouw in het shirt zet.

Ik heb een voorkant van 10x10cm uitgetekend en ook een streep die ik er over heen wilde naaien. Die streep heb ik helemaal verstevigd net vlieseline. Van het vierkant heb ik alleen de naden waar ik hem op het shirt wilde naaien verstevigd net naadband.

Daarna heb ik alles op het shirt genaaid en als laatste de applicatie erop gestreken met het strijkijzer. Dit geeft het shirt iets extra’s!

Ik heb er dit keer voor gekozen om een simpele V hals te maken. Dit omdat veel mensen toch wel moeite hebben met het maken van een V hals en er verschillende manieren zijn om er 1 te maken.

Ik heb de hals opgemeten en 90% van de maat genomen. Deze heb ik helemaal langs de hals gespeld en daarna er aan vast genaaid met de lockmachine.

Zo ziet het er dus van de binnenkant uit. Hetzelfde heb je aan de voorkant. Een hele leuke maar speelse manier van een V hals.

Je kan er nog voor kiezen ( zoals ik gedaan heb ) om het aan de binnenkant nog even met de hand vast te zetten. Zo blijft de hals netjes op zijn plek .

Ik denk dat mijn vriend nu weer een uniek shirt heeft die hij van de lente en zomer weer zijn kan dragen.

You Might Also Like

3 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties