Blogger Stephanie lycra Lingerie | Beach

Zo maak je zelf een bikini

27 mei 2021

Hoe maak je nou een bikini?! Het maken van een bikini wilde ik altijd wel onwijs graag. Helaas heb ik dit heel lang uit weten te stellen. De stoffen glijden en dan wil je het toch zo netjes mogelijk maken. Ik ben daarom begonnen met een BH uit elkaar te halen met mijn tornmesje. Gewoon ook eens om te kijken hoe het nou allemaal in elkaar zit. Het model vond ik zo leuk dat ik hem daarna weer in elkaar gezet heb met lycra.

 

In deze blogs zal ik wat tips and tricks geven over het maken van de perfecte bikini.
Het zijn tips die mij enorm geholpen hebben met het in elkaar zetten.

Op Instagram zag ik de hele gave lycra voorbij komen bij Budgetstoffen.nl! De kleuren zijn zo helder en fel en daar houd ik echt heel veel van. Ik ben blij dat ik niet gewacht heb tot het op de website stond. Nu kan ik veel moeilijker een keus maken. Er staan zo veel mooie lycra’s op de website.

Benodigdheden

 

Voor dat ik begonnen ben aan het uit elkaar halen van de bh heb ik foto’s gemaakt van de voor en achterkant. Als je hem namelijk uit elkaar hebt gehaald dan kan je niet goed meer zien waar wat nou zat bevestigd.

Als eerst heb ik de cups bedekt met de mooie lycra en daarna heb ik de bikini top verder in elkaar gezet. Alle delen van de bh heb ik gebruikt als patroon om de bikini opnieuw in elkaar te zetten.

Een paar handige tips zijn

  • Als je een aanschuiftafel bij je naaimachine hebt, gebruik deze dan om je werkoppervlakte te vergroten
  • Als je je handen vrij wilt hebben kan je ook de kniehevel gebruiken (echter heb ik deze niet gebruikt).

Het 9mm badpak elastiek heb ik gebruikt voor de banden van de bikini top. Deze heb ik bekleed met de lycra en genaaid met Seraflex. Dit is rekbaar naaigaren wat je gewoon kunt gebruiken op de naaimachine. Hier kan je de gewone stiksteek voor gebruiken en heeft dan nog zeer veel rek.

Het 6mm badpak elastiek heb ik gebruikt voor de banden en het broekje. Het makkelijkste is deze te naaien met de elastiekvoet op de lockmachine. Deze rekt automatisch het elastiek op de juiste sterkte voor de bikini en werkt het gelijk netjes af.

De stikkende zigzag steek heb ik ook genaaid met Seraflex naaigaren. Hiervoor heb ik de voetdruk van de naaimachine wel aangepast. Normaal staat deze op mijn naaimachine op 50% deze druk heb ik verlaagd naar 20% (kijk even wat de beste stand is op jou naaimachine).
Zet hiervoor wel de super stretch naalden in je naaimachine! Dit is belangrijk anders kan het zijn dat je machine nogal eens wat steken gaat overslaan.

Hierdoor geeft de naaimachine minder druk op je lycra en kan je beter de stof naaien. Anders kan het nog wel eens gaan rimpelen door de voetdruk waardoor er lelijke hobbels ontstaan in je werk. Dit is uiteraard niet de bedoeling.

Voor het broekje gebruikte ik een ander broekje als patroon. Deze heb ik zo goed mogelijk overgenomen op papier en daar naadwaarde aan toegevoegd voor het elastiek. De bovenkant heb ik afgewerkt met de coverlock. Dit is ook een machine die je makkelijk kan gebruiken voor zwemkleding.

Ik hoop jullie met deze tips and tricks wat meer zelfverzekerd heb gemaakt en je ook zelf eens gaat starten met het maken van een bikini of badpak.

Tegenwoordig zijn er zoveel handige tools verkrijgbaar die het maken van badkleding een stuk eenvoudiger maken.
Ik ben in ieder geval helemaal enthousiast geworden en er volgen er zeker nog meer!

Binnenkort ga ik beginnen aan 2 badpakjes voor mijn kleine nichtjes. Dit zal weer een leuk gratis patroon zijn die jullie zelf ook kunnen gaan maken.
De zomer staat namelijk voor de deur!!!!

Ik zal hieronder in een video nog even uitleg geven. Mocht ik wat tips vergeten zijn in de blog.

Ik vertel je al mijn tips en tricks!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties