Blogger Marga Lingerie | Beach canvas Naaitechnieken

Maak je eigen korset

29 november 2022

Dit korset is gemaakt van geprinte canvas stof. Je kan het korset gebruiken voor carnaval maar ook voor de komende feestdagen of een avondje uit. Het staat eigenlijk overal mooi bij en maakt je slanker dan slank.

Benodigdheden:

Voor dit korset heb je nodig:

  • 1 meter geprinte canvas stof
  • 1 meter dikke moltonstof
  • 1 meter voeringsstof of satijn
  • biaisband
  • een gekleurde veter of koord
  • ringen of d-ringen
  • baleinen of als alternatief: tie-rips of verpakkingslint

Butterick B5939 en geprinte canvas:

Het naaipatroon dat ik heb gebruikt is: Butterick B5939. Dit is een naaipatroon voor verschillende korsetten en is geschikt voor de naaister die al wat meer ervaring heeft.

 

Werkbeschrijving DIY Korset:

Stap 1: Knippen

Eerst begin je met het uitknippen van de onderdelen van zowel de geprinte canvas als de buitenkantstof, de voering en alles ook nog eens een keer in  de dikke molton stof.

Knip het voorpand van de satijnenstof aan de stofvouw.  Hierkomen straks de sier-veters overheen.

Stap 2: Het naaien van het korset:

1. Naai nu de onderdelen aan elkaar en begin met de canvas buitenkant stof met de moltonstof.  Knip de rondingen goed in met hoekjes. Maak ook een topstitch op de naden.

2. Naai ook alle patroononderdelen van de voeringstof aan elkaar.

3. Strijk de naden goed uit.

Je hebt nu twee korsetten: die van de canvas buitenkantstof en de molton aan elkaar en de voeringstof.

4. Schuif nu de baleinen in de naden aan de binnenkant van de canvastof/moltonstof. Je kunt ook verpakkingslint gebruiken of tie-rips.

Doe dit bij de naden van de rug en de voorpanden. Je hoeft het niet bij alle naden te doen, maar bij een paar is wel mooi om het korset extra stevig te maken.

5. Leg nu de voering en de buitenkant van het korset met de verkeerde kanten op elkaar en naai deze rondom helemaal vast.  Pas op dat je niet over de tie-rips heen naait. Knip deze dus iets korter af dan de gehele naad.

6. Naai nu het biaisband er omheen en begin vanaf de goede kant.  Knip vele hoekjes in de rondingen zodat de stof niet te strak komt te staan.

7. Naai met de hand het biaisband aan de verkeerde kant helemaal vast. Een leuk klusje waar je veel tijd voor nodig zult hebben. Maar hoe meer tijd je eraan besteedt, hoe mooier het zal worden!

8. Tot slot: de gaatjes maken met de gaatjestang

9. De nestels erin maken.

7. Naai met de hand het biaisband aan de verkeerde kant helemaal vast. Een leuk klusje waar je veel tijd voor nodig zult hebben. Maar hoe meer tijd je eraan besteedt, hoe mooier het zal worden!

8. Tot slot: de gaatjes maken met de gaatjestang in het rugpand.De nestels erin maken en een veter om het korset straks goed dicht te kunnen maken.

9. Aan de voorzijde maak je ringen of d-ringen met de hand vast

10. Een lint of genaaid biaisbandje aan de voorzijde als sier-sluiting bevestigen.

Conclusie: Korset van geprinte canvas:

Besteed veel tijd aan de afwerking en secuur naaien. Zo ’n korset maken doe je niet even-snel. Als je het zat bent, leg het weg en ga later weer verder. Hoe meer tijd je er uiteindelijk aan besteedt, hoe fraaier het korset zal worden.

Het korset is nu klaar en je kan het voor vele gelegenheden dragen: voor carnaval,  Oktoberfest, uitgaan of feestelijke gelegenheden.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties