Damesmode Blogger Laura linnen

Linnen Wilder top van Friday Pattern Company

19 november 2019

Ik hoor je denken.. Linnen, is dat niet een zomerstof? Klopt! Maar, met een shirtje eronder kan deze top ook heel goed de winter door in de mooie groene kleur! Deze linnen wilder top is mijn nieuwe favoriet!

Benodigdheden

De Wilder top in donkergroen linnen

Deze stof is hemels! Toen ik de linnen stof thuis kreeg was hij nog een beetje stug. Omdat katoen/linnen wat kan krimpen heb ik de stof gewassen voordat ik hem ging verwerken. Eerst wassen, toen gedroogd in de droger zodat ik zeker wist dat alle krimp eruit zou zijn voor het geval de blouse later per ongeluk in de droger zou belanden… Door het wassen en drogen werd de stof super zacht, waardoor hij nu heerlijk aanvoelt! Een versie in wit zou hemels zijn voor de zomer! Door de kleur vind ik deze echter perfect voor de winter. Het fijne is dat het nog steeds een stof is die goed ademt, en met een shirtje erop qua warmte voor mij nog steeds warm genoeg.

Zo maak je de Wilder top van Friday Pattern Company

Patroon aanpassingen

Misschien heb je het patroon al voorbij zien komen op Instagram in de vorm van een jurk. Want, het patroon is er voor zowel een jurk als een top! Aangezien ik de jurk toch best heftig vind voor mijn dagelijkse taken besloot ik de top te maken. Verbruikt minder stof en voor mij dus veel draagbaarder.

Ik verlengde het patroon met 10 centimeter omdat ik had gelezen dat hij vrij kort valt. De volgende keer zou ik er zo nog minstens 5 cm bij doen, want hij is nu net kort bij mij. Als je hoge broeken draagt is de lengte perfect, maar ik draag ook graag wat lagere broeken en kan dus wat extra lengte gebruiken (ik ben 1.76m). Het leek me ook leuk om wat extra’s te doen met de mouwen, dus daar voegde ik twee rijen smockwerk toe. Dat had ik nog niet eerder gedaan, maar beviel me erg goed!

Smockwerk

  • Wikkel het elastische draad handmatig op je spoeltje. Rek de draad daarbij niet uit.
  • Ik tekende twee lijnen op mijn stof die ik kon volgen tijdens het naaien. Omdat de stof gaat rimpelen is het lastig om op het oog te zien wat precies ‘recht’ is na het naaien van 1 lijn.
  • Ik zette mijn bovendraad spanning terug naar 3, maar wellicht werkt dat bij jouw naaimachine weer anders. Als bovendraad gebruikte ik mijn reguliere draad.
  • Naai een proeflapje!
  • Naai je kledingstuk
  • Voor rimpels hou je je strijkijzer boven je stiksels en geef je een paar keer een extra pluk stoom. Hierdoor rimpelt je stof nog meer.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties