linnen Blogger Joyce Pretzl Alice Madness Returns Naaitechnieken Kostuum Cosplay & Fantasy

Zo maak je zelf pofmouwen

17 januari 2019

Deze blog is onderdeel van het cosplay kostuum ‘Alice Madness Returns’. 

Voor mijn cosplay van Alice uit de game ‘Alice Madness Returns’ wilde ik mooie pofmouwen. Ik zou deze natuurlijk gewoon alleen uit het stof kunnen knippen, maar dan zou het niet altijd mooi blijven zitten.

Wat je kunt doen om een pofmouwtje extra mooi te laten zitten is het toevoegen van fiberfill!

Als voorbereiding knipte ik de mouwen 1 keer uit het stof (blauwe linnen) en 1 keer uit fiberfill. Ook knipte ik nog een ‘normale mouw’ die zou gaan dienen om de pofmouw omhoog te houden. Deze extra mouw zou dus niet gerimpeld gaan worden, maar gewoon glad liggen.

De band voor de mouwen knipte ik uit het blauwe linnen en uit vlieseline voor de versteviging.

Allereerst streek ik de vlieseline op de band en vouwde ik de band over de lengte dubbel. Om deze af te werken lockte ik het randje met een zelfde kleur lockgaren als de stof.

De 2 delen van de pofmouw speldde ik op elkaar. Daarna naaide ik ze rondom aan elkaar vast met de lockmachine. Hierdoor was ook meteen de rand mooi afgewerkt.

Daarna naaide ik de mouw dicht en reeg ik wat garen in de bovenrand en de onderrand om het mooi te kunnen rimpelen.

Toen naaide ik de mouw in de jurk, en de band van de mouw onderaan de mouw. Door het fiberfill blijft de mouw nu heel mooi bol staan. En om te zorgen dat de mouw niet toch nog gaat zakken, naaide ik de ‘kleinere’ mouw er in de binnenkant nog aan.

En klaar waren de leuke pofmouwtjes!

Lees de overige blogjes van Alice Madness Returns

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties