Quick en easy Blogger Stephanie Damesmode lycra

Hoe maak je een cycling short?

1 mei 2022

De afgelopen jaren zie je ze steeds meer; cycling shorts! Natuurlijk om in te fietsen, maar ook als korte broek of onder een jurkje wordt dit item steeds populairder. In deze blog laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig een cycling short maakt!

Benodigdheden

De flared pants van de knipmode aanpassen tot cycling short

Veel mensen hebben de flared pants van de Knipmode al gemaakt. Dit patroon heb ik gebruikt voor een cycling short. Een cycling short is handig om te dragen tijdens het fietsen, maar de laatste tijd zie je het ook veel in het modebeeld. Voor de cycling short gebruikte ik een lycra. Deze stof is lekker rekbaar en draagt heel en fijn zacht op het lichaam.

Zo maak je zelf een cycling short

Stap 1: patroon overnemen en aanpassen

Als eerste heb ik het patroon overgetekend op patroontekenpapier en deze heb ik net boven de knie afgeknipt. Zo ontstaat er een patroon voor een kort broekje. Voor de flared pants zit er een losse tailleband bij. Dit vind ik echter heel vervelend. Meestal gaat het elastiek er in draaien en dat irriteert weer aan je lichaam.

Ik heb daarom de bovenkant van de legging een stukje langer getekend. (zie foto 1). Dit extra stukje dat je hebt aangetekend, gebruik je straks om het elastiek aan vast te naaien. Zo ontstaat er een tailleband aan de broekje zelf.

Stap 2: zet het broekje in elkaar

  1. Zet het broekje in elkaar met de lockmachine. Dit kan ook met de naaimachine. Gebruik dan de super stretch steek op je naaimachine. Dit geeft de stof genoeg rek.
  2. Meet het elastiek rond de taille af en zet deze aan elkaar. Zo ontstaat er een cirkel.
  3. Speld deze rekkend op de binnenkant van het broekje en naai deze vast met de lockmachine. Zorg ervoor dat het mes van de lockmachine niet in het elastiek snijdt (foto hierboven).
  4. Vouw het elastiek naar binnen en werk deze af met de coverlock of een stikkende zigzag op je naaimachine.
  5. Zo heb je het elastiek netjes afgewerkt in je short en kan deze niet elke keer rond draaien in de tunnel.

Conclusie

Do's

Werken met lycra hoeft niet moeilijk te zijn. Door de juiste steken te gebruiken op je naaimachine of te werken met een lockmachine heb je in een handomdraai een mooi afgewerkt kledingstuk. Ook door deze afwerking te gebruiken voor het elastiek heb je geen problemen met het elastiek in de taille.

Samen met de trui die ik in één van mijn vorige blogjes maakte, vind ik dit ook echt een toffe outfit. Bekijk mijn blog over deze trui hier.

Don'ts

Ik heb geen don’ts ervaren bij dit patroon. Het is een heerlijk patroon.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties