Blogger Stephanie Damesmode suedine

Hoe maak je een biker jack?!

14 juli 2020

Hoe maak je een biker jack?!

Ik wist al heel snel dat ik een biker jasje wilde maken en de suedine van Budgetstoffen.nl is hier perfect voor! De vraag die veel mensen hebben, is toch hoe je een jasje nou mooi in elkaar zet.
Ik ga in dit blog hier uitleg over geven, veel leesplezier!

Ik was helemaal weg van het jasje dat staat in de Burda Style februari 2020.
Daarom wilde ik deze heel graag gaan maken in een suede. Al snel kies je dan voor de veilige kleuren zoals grijs of zwart, maar ik wilde toch echt een keer iets anders. Daarom koos ik voor groen.

Benodigdheden voor de bickerjack:

Tips bij het maken van de jas:

Voor het verstevigen van de panden en de kraag heb ik gekozen voor een plak katoen. Dat is een katoen met daarop lijm. Dit strijk je net als gewone vlieseline op de stof. Ik vond dit de perfecte versteviging voor dit jasje.

Het is belangrijk dat je het jasje tussendoor elke keer goed strijkt, zeker met deze stof.
Ik heb eerst met de punt van het strijkijzer het redelijk plat gestreken en daarna met een doek erop goed gestreken. Als je namelijk de doek niet gebruikt dan plakt het door de suede en kan je niet goed strijken.

Zoals je ziet op de foto heeft deze stof het echt nodig om goed geperst te worden. ( 1 deel gestreken en de andere kant nog niet)

Bij het inzetten van de rits heb ik een ritsvoetje gebruikt. Eerst heb ik het op 1 deel van het pand gestikt en daarna het andere pand erop en daarna nog even doorstikken. Dat maakt het wel zo netjes.

Als je het hele lijfje in elkaar hebt gezet dan wordt het tijd voor de mouwen.

Deze gewoon in spelden gaat niet lukken. Dan zal je er achter komen dat je heel wat stof over houdt. Vandaar dat je deze van tevoren een klein beetje moet helpen.

Ik naai hiervoor 2 grove steken naast elkaar over de mouwkop. Als je dat hebt gedaan kan je deze heel voorzichtig aan trekken. ( NIET RIMPELEN ) Neem hiervoor even de tijd.
Zoals je ziet ontstaat er dan al een mouw en heb je hem al een beetje geholpen in de goede richting. Als je hem dan in het armsgat speldt zal je geen stof overhouden.

Als je de voering in het jasje gaat zetten, is het belangrijk dat je het patroon pakt van de voering. Hier zit op de rug wat extra stof. Dit geeft wat meer bewegingsruimte op de rug.

Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb kunnen helpen bij het maken van een biker jack.

De suede is zeker aan te raden om een biker jack van te maken. Ik ben er in ieder geval echt super blij mee. En als je dan een kleur kiest, ga ook eens uit je comfort zone net als ik.

Voor filmpjes over het inzetten van de voering kun je altijd even kijken op mijn Instagram. Daar staat alles vermeld onder het kopje ‘Biker jack’.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Girl in Uniform Lieve
3 jaren geleden

Zo’n mooi jasje! Die kleur zou ik ook kiezen als ik ze zag, heel stijlvol en anders dan de klassiekers. Ooit maak ik eens een jasje, maar ik durf er nog niet meteen aan te beginnen… Alvast gezond jaloers op het jouwe!