Kerst Damesmode Dames Plussize Mode Avondkleding/Feestdagen Blogger Steffie

Lotta dress Tilly and the Buttons

15 december 2021

Nog snel een leuke jurk maken voor de feestdagen? Dit is het patroon wat je zoekt! Deze jurk heb ik in 4 uur gemaakt, van knippen tot dragen! En de jurk is te maken in elke stof, stretch of geen stretch! Ideaal voor als je nog stof hebt liggen die je nog wilt gebruiken, of ga voor deze prachtige stretch fluweel van budgetstoffen.

Het Lotta Dress patroon

De Lotta jurk van Tilly and the Buttons is een losvallende jurk met elastiek in de taille. Er zitten geen sluitingen of ritsen in, wat het makkelijk maakt voor beginners. Er worden 2 lengtes gegeven, knielengte en kuitlengte, maar het aanpassen van de lengte van de rok is snel gedaan. Geen drama met mouwen inzetten, want deze zijn gewoon aangeknipt! In de korte versie vallen de mouwen over de schouders, voor de lange versie zet je er een extra stuk aan. Deze heb ik nog verlengd met 3 cm en iets strakker gemaakt omdat ze erg wijd vielen.

Het patroon is als PDF te downloaden en je kan deze op A0 papier laten printen. Wil je snel aan de slag, dan kan je het thuis op A4 printen. Het vastplakken en uitknippen zal dat iets meer tijd kosten, maar dan nog is deze jurk zo gemaakt.

De stofkeuze: Lycra Velours

Een simpele jurk kan wel wat extra’s gebruiken! Natuurlijk is deze jurk ook mooi in een effen stof, maar ook een printje kan heel goed hierbij. Voor een echte feestjurk heb ik gekozen voor een stretch fluweel in een mosgroen. Deze stof heeft een lichte stretch, maar wel met wat body. Het is een zwaardere stof vergeleken met bijvoorbeeld een tricot. 

Fluweel knip je tegen de vleug in. Dit houdt in dat als je met je hand van boven naar beneden strijkt, de stof ruw aanvoelt en je tegen de haren in strijkt. Hierdoor krijg je de mooiste kleuren in de stof.

Lotta dress hack: een koordje in de taille

Voor de taille stik je een tunnel van de naadtoeslag en hierdoor gaat een elastiek. Je kan er ook voor kiezen om hier 2 knoopsgaatjes in te stikken en een koord doorheen te rijgen die je dan aanknoopt.

Genoeg mogelijkheden om de jurk nog verder aan te passen naar je eigen stijl.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, toen ik de jurk net af had en onder de naaimachine vandaan haalde, was het even wennen. Het lijfje is wijd en de jurk heeft weinig pasvorm behalve de taille. Mijn eerste reactie was; het lijkt wel een pyjama! Maar schrik niet, met een beetje styling en accessoires vind ik het een hele leuke jurk geworden! Tijdens de feestdagen zit ik er comfortabel bij, in een prachtige fluwelen jurk. En mocht ik ineens nog een andere willen maken voor een oud & nieuw viering, dan  is dat zo gedaan!  

In het kort:

Patroon: Lotta dress van Tilly and the buttons

Maat: 8

Stof: Mosgroen stretch fluweel

Tijd: 4 uurtjes!

 Aanpassingen: De mouwen verlengt met 3cm en iets ingenomen naar de pols toe

Fijn: Snel te maken, en kan in stretch of niet stretch stof!

Minder fijn: De losvallende pasvorm kan fijn zijn, maar je moet oppassen dat je niet een te grote maat maakt, anders kan je erin zwemmen

Vaker maken? Ja zeker! Ook voor de zomer gaat dit patroon heel fijn.

Eindoordeel: Een fijne jurk voor de feestdagen, alle ruimte dankzij de elastieken taille om te gaan gourmetten. Het patroon is simpel, en kan best een opvallende stof gebruiken.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin
2 jaren geleden

Heel leuk, de kleur staat je supergoed!