Blogger Stephanie Damesmode jeans Handige Tips Naaitechnieken

Het maken van een goede jeans.

7 maart 2021

Denim, topstitch and a lot of fun. De ingrediënten voor een goede jeans!

Een echte goed passende jeans is voor veel mensen een hele uitdaging. Ook mijn broeken waren nooit wat ik ervan hoopte. Ik kreeg het op een of andere manier altijd voor elkaar om draaipijpen te krijgen en ze altijd 10 keer groter waren als dat ze hadden moeten zijn.

Door de blog die ik al eerder had geschreven voor budgetstoffen gaf het mij meer zelfvertrouwen om ook dit keer te beginnen aan een broek. Dit keer een jeans.
Ik ga jullie met deze blog wat meer tips and tricks geven voor het maken van een super gave jeans.

Wat heb je nodig?

  • Voor het maken van deze jeans heb ik de prachtige donkere stretch denim gekozen. Deze heeft niet heel veel stretch, maar echt genoeg stretch voor de perfecte skinny jeans.
  • Voor het naaien van de mooie topstitch heb ik topstitch naalden gebruikt. Dit ging echt perfect en ik had geen overslaande steken.
  • Het garen dat ik gekozen heb is een oranje/bruin sterk garen van goldmann. Dit keer een net iets andere kleur dan een normale jeans kleur, maar ook dit is natuurlijk een keus die je zelf maakt.
  • Ook de knopen zijn gewoon te koop bij Budgetstoffen onder jeansknopen. In eerste instantie vond ik ze vrij klein, maar achteraf echt wel de juiste grote voor deze broek.

Ik heb het patroon alleen aangepast op de knieën. Aangezien ik geen model ben met de lengte van 1.80m vielen deze gewoon niet op de juiste plek. Daarom heb ik deze iets verhoogt. Dit is een hele simpele aanpassing.

Het maken van de broek

De sluiting aan de voorkant was echt volkomen nieuw voor me. Ik heb nog zitten twijfelen of ik deze zou veranderen naar een gewone sluiting.
Doordat ik erg snel de panden al had geknipt kon ik dit niet meer veranderen dus moest ik gedwongen deze sluiting wel gaan maken. (uiteindelijk de perfecte keus)

Voor het tijdelijk in elkaar zetten van de jeans om hem tussendoor even te passen kan je gebruik maken van wash away rijggaren. Dit kan je met een washandje nat maken waardoor je draad gelijk verdwijnt en je de jeans weer makkelijk uit elkaar haalt voor het doorstikken.

Mocht je met een ander project het rijggaren laat zitten was je het met de eerste de beste wasbeurt gewoon uit je kledingstuk.
Dit is trouwens ook heel makkelijk te naaien met de naaimachine. Rijgen met de hand hoeft dan niet meer.

Ben jij ook overtuigt en zou jij ook graag een keer je eigen jeans willen maken, dan raad ik deze jeans stof zeker aan!

Voor deze keer heb ik ook een filmpje op genomen met enkele tips voor het maken van de perfecte jeans.

Wil je meer van mijn projecten zien of filmpjes tijdens het maken van een van mijn creaties, dan kun je altijd een kijkje nemen op mijn Instagram @stefjuhh89

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties