Blogger Stephanie Newborn & Kids lycra Lingerie | Beach Handige Tips

Gratis badpak patroon voor kinderen

9 juni 2021

De zomer is nu echt begonnen!!!

We hebben al mogen genieten van een paar mooie zomerse dagen. Hiervoor wilde ik toch nog wat extra inspiratie geven voor het maken van badkleding voor kinderen.

Het is bijna zomervakantie en of we nu naar het buitenland gaan of heerlijk in ons eigen landje blijven, de kindjes zullen vast wel gaan zwemmen!
Dan moeten ze toch shinen in een zelfgemaakte badpak van mama/tante etc.

De felle kleuren zijn deze zomer weer helemaal terug van weggeweest en met deze lycra zit je dus helemaal goed. De felle kleuren geven je echt een zomers gevoel. Wil je liever een ander printje? Dat kan natuurlijk ook, er is keuze zat! Bekijk hier het assortiment.

Gratis patroon!

Hiervoor gebruikte ik hetzelfde patroon die ik ook bij mijn vorige blog had gebruikt. Het badpak met spagettibandjes van ‘De Dromenfabriek’. Dit patroon is GRATIS te downloaden in de maten 98 tot 176.

Hiervoor gebruikte ik dezelfde lycra als ik ook bij mijn eigen bikini heb gebruikt. Ook heb ik het badpakje gevoerd met tule mesh. Het zit dan een stuk lekkerder.
Ook is het belangrijk dat je gelijk het juiste elastiek gebruikt bij de beengaten. Hiervoor heb je speciaal elastiek voor zwemkleding. Dit elastiek is gemaakt voor zwemkleding en ook bestand tegen chloor en zeewater.

Het is aan te raden om gebruik te maken van Seraflex garen.

Bekijk voor meer informatie zeker onderstaand filmpje even, als je het eenmaal gebruikt hebt, wil je niet meer anders!

seraflex

Voor het naaien van het elastiek rond de beengaten heb ik weer gebruik gemaakt van de elastiekvoet die beschikbaar is voor de lockmachine. Deze rekt het elastiek gelijk op de juiste spanning en werkt het netjes af. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is dubbel vouwen en met een stikkende zigzag af te werken.

(Naai het elastiek wel aan de binnenkant van de beengaten! Als je het dan omvouwt, dan zie je het elastiek niet meer zitten en kan je het mooi afwerken)

Je kunt ervoor kiezen om de spaghettibandjes te kruisen of gewoon recht vast te maken.
Als de bandjes kruist, dan neem je uiteraard meer lengte dan wanneer je ze recht houdt.
Er zijn dus 2 opties!

Het is wel belangrijk dat je voor het naaien van de bandjes ze even opmeet bij het kind op de juiste lengte. Hier kan je daarna de ruffles aan naaien.

De ruffles heb ik x 2 genomen. Dus heb je een bandje van 30cm, dan neem je een ruffle van 60cm. Dit geeft wel het mooiste effect.[/nectar_highlighted_text][image_with_animation image_url=”13416″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_large=”yes” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”13186″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_large=”yes” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][nectar_highlighted_text highlight_color=”#302dc6″ style=”full_text”]Hiervoor kun je ook weer dezelfde ruffle gebruiken als bij het andere badpakje. Knip je uiteinde een beetje rond af.
Bij dit badpakje is dat aan de voorkant wel het mooist. Aan de achterkant kan je hem ook recht houden, aangezien deze toch wordt vast genaaid aan de binnenkant.

Ik hoop jullie wat meer inspiratie te hebben gegeven. Nog een leuk patroon van een kinder badpakje.

We hebben nog even de tijd tot de grote vakantie, dus snel inslaan via de links en aan de slag!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties