Kerst Blogger Diantha Damesmode Dames Plussize Mode Avondkleding/Feestdagen lycra

Een body voor de kerst

7 december 2021

Ik maakte de Hibou body voor de kerst.  Ik vind een body heerlijk zitten onder een jurkje en het zorgt er ook voor dat je de randen van je ondergoed niet ziet zitten. Daarnaast is het voordeel van een body dat je er gewoon een BH onder aan kan. Het patroon is van de La maison Victor Hibou bodysuit.

Benodigdheden

Zo maakte ik de Hibou body van La Maison Victor

Omdat ik met lycra velours heb gewerkt, zijn er wel een paar dingen waar je even goed op moet letten. Denk aan de draadrichting. Let op dat je alle panddelen de goede kant op legt, anders krijg je kans op kleurverschil. Ik heb besloten om met de veeg richting naar beneden te werken. Zo krijg je een heerlijk aaibaar effect. Kleding glijdt op deze manier ook mooier over de body heen en kruipt minder snel omhoog!
Lycra tule is een tere stof en heeft snel kans op halen. Om die reden rijg ik alle delen eerst op elkaar met oplosbaar rijggaren. Zo weet ik ook meteen zeker dat de valling bij de cups mooi is.
locken body
Voor het mooiste resultaat knip ik de naadwaarde telkens weg tot een aantal mm voor het stiksel. Zo krijg je mooie dunnen naden, draagt de body lekkerder én valt de kleding er mooier overheen.
Om het Lycra tule mooi in een V aan de body te krijgen, rijg ik het eerst vast. Zo voorkom je ook dat je stiksels moet uithalen, iets wat natuurlijk best risicovol is met het fragiele lycra tule. Ben je tevreden over hoe het eruit ziet? Dan kun je de naad definitief vast stikken.
k
Aan het patroon heb ik zelf nog een katoenen kruisje toegevoegd. Ik gebruik hiervoor gewoon katoenen tricot. Persoonlijk vind ik een katoenen kruisje veel lekkerder dragen. Ik heb het kruisje gezigzagd en hem dan aan de bovenkant omgezoomd.
Voor het bepalen van de lengte van het elastiek meet nog even na wat de omtrek is van de plek waar het elastiek moet komen. Vervolgens pak ik 15% tot 20% minder dan die omtrek om ervoor te zorgen dat de body straks mooi langs het lichaam valt.
Daarnaast heb ik als aanpassing nog haakjes gebruikt in plaats van drukkertjes. Persoonlijk vind ik dit lekkerder zitten.
Overall zeg ik: missie geslaagd! De body past perfect onder mijn kerstjurkje en toont niet de randen van mijn ondergoed. Fijne kerstdagen en creatief 2022!
Kerst body Velours Diantha
Kerst body velours achterkant

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lies Visser
Lies Visser
2 jaren geleden

Geweldig resultaat!!heel mooi gemaakt en duidelijk uitgelegd.