Blogger Marga keperkatoen Huis & Tuin

DIY Coldpacks voor je nek, schouders en ogen

6 januari 2022

Nooit meer nek- of hoofdpijn met deze DIY Coldpacks, zou de reclame-wereld beweren. Maar dat doe ik natuurlijk niet. Het is echter wel een aanrader om te maken als je vaak last hebt van je nek, schouders of hoofd. De coldpacks zijn zwaar, geven hierdoor een aangenaam gevoel en je kan ze ook gebruiken voor verkoeling.

Benodigdheden:

  • 1,5 meter Canvas stof en voeringsstof
  • Een klein restantje fleece
  • Granulaatkorrels, kersenpitten of droge witte rijst (3 à 4 kilo)
  • Biaisband 2 meter

Gebruikt naaipatroon:

Ik heb het patroon van Kwik-Sew K4318 gebruikt. Deze is te koop bij Naaipatronen.nl.

Het naaipatroon bestaat uit een coldpack patroon voor de schouders (in twee variaties) , een oogmasker en een polsband.  Het heeft één maat en past dus altijd.

Zo maak je het oogmasker:

Knip het patroon uit op canvasstof, keperstof en fleece. Ik heb gekozen voor zwarte stof omdat ik altijd lichtgevoelig ben als ik migraine heb. Fleece is voor de binnenkant en zacht voor je ogen.

Hierna naai je de buitenkant en de fleecestof met de goede kanten op elkaar waarbij je een opening van 5 centimeter open laat.

Nu draai je het oogmasker binnenste-buiten en vul je deze met granulaatkorrels, kersenpitten of droge witte rijst. Je kunt dit doen door een trechtertje te gebruiker of om van een stukje papier een driehoekje te vouwen als trechtertje.

Zorg dat het gewicht ongeveer 150 gram wordt. Hierna naai je met de hand de opening dicht.

Nu alleen nog afwerken met een biasbandje (dit kun je het beste met de hand doen) en het oogmasker is klaar.

Zo maak je het coldpack voor de nek en schouders

Nu nog het coldpack voor de nek- en schouders.

Knip het patroon uit op canvas katoen en voeringsstof. Hierna naai je de voeringsstof aan de canvasstof vast met de goede kanten op elkaar. En je naait de voorpanden aan het achterpand vast bij de schouders.

Teken met een textielstift horizontale lijnen op de panden met een afstand van 12 cm.  De exacte afstand is niet zo belangrijk, als je de horizontale lijnen maar mooi verdeeld over de panden. Ongeveer vijf rijen is ideaal.

Naai nu deze horizontale lijnen. En maak aan de zijkanten van iedere rij en kleine opening (2 centimeter is genoeg) in de naad van de canvasstof aan de voering. De rijen kun je nu opvullen met  granulaatkorrel, kersenpitten of droge witte rijst. Vul op het gevoel de rijen niet helemaal maar laat ruimte over zodat de coldpack geen loodzwaar ding wordt, maar ‘lekker’ zwaar. Zorg dus dat er genoeg ruimte over blijft zodat de vulling kan bewegen.

Naai nu ook de kraag.

Nu naai je de kraag aan de panden vast en de coldpack is in principe klaar.  Naai nog wel even alle openingen goed dicht en omzoom het geheel met een biasbandje.

Conclusie:

De coldpack voor de nek- en schouders is klaar en het oogmasker ook.  Nu hopen dat het enigszins verlichting geeft als je het nodig hebt. Je kan het ook in de ijskast leggen zodat het extra verkoelend werkt.

Alleen in het geval je ze hebt opgevuld met kersenpitten, dan kan je ze ook verwarmen.  Met de vulling rijst of granulaatkorrels is dit niet verstandig om te doen.

De coldpack en het oogmasker zijn niet moeilijk om te maken. Neem wel de tijd en werk voorzichtig met de vulling. Vraag eventueel hulp want een extra paar handen kan je wel gebruiken als je de patroondelen gaat opvullen met de korrels.

Succes met het maken van deze spullen en sterkte in tijden van hoofdpijn of migraine.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties