Quick en easy Blogger Marga katoen

Comfortabele kleding voor in het ziekenhuis – Broek

5 juli 2022

Comfortabele broek. Deze blog is een serie van drie delen over comfortabele kleding voor in het ziekenhuis:

In deze blog maken we de comfortabele broek!

Patiëntenkleding:

Wat draag je als patiënt in een ziekenhuis? Niemand wil er natuurlijk over nadenken, maar het kan je overkomen dat je naar het ziekenhuis moet. Misschien voor een dag, of voor langere tijd.  Of misschien gebeurt dit plotseling.  Als je het weet dat je bijvoorbeeld voor een behandeling in het ziekenhuis zal verblijven, dan is het wel heel prettig als je hiervoor geschikte kleding hebt.

Geschikte kleding voor een patiënt in een ziekenhuis:

Geschikte kleding voor in het ziekenhuis is natuurlijk afhankelijk van de redenen waarvoor je in het ziekenhuis bent. Je kunt er in het algemeen mee rekening houden dat het vooral gaat om comfortabele kleding. Kleding die lekker wijd is en natuurlijk is het ook wel prettig als je er mee kunt rondlopen of bezoek ontvangen, indien mogelijk.

Ik heb drie kledingstukken gemaakt die heel geschikt zijn voor dit ‘gebeuren’.  Een gemakkelijke, wijde en eenvoudige blouse, een comfortabele broek met elastiek en een ochtendjas die je vaak zal gebruiken.

De kledingstukken zijn gemaakt van katoen en gewassen katoen.  Dit is ademend, soepel en zit gewoon prettig.  Joggingkleding valt vaak tegen om te dragen als je ziek bent. Het is te warm, benauwd en een hoody trek je niet zo gemakkelijk aan en uit.

Daarnaast zijn deze kledingstukken gemakkelijk om te maken, ook voor beginners!

Comfortabele kleding voor in het ziekenhuis

Deel 2: de broek gratis patroon

De ‘Clay’ blouse is een gratis patroon van Moodsewciety.  Je vindt het patroon hier:  Linda Pants Moodsewciety.

Benodigdheden

Benodigdheden voor de Linda pants:

Werkbeschrijving:

Neem het patroon over op de stof en knip deze uit.  Bij het Mood Sewciety patroon hoef je geen rekening te houden met de naadwaarde, deze zit al bij het patroon inbegrepen.

Naai de naden van de voorkanten dicht en werk deze af met een zigzag-steek of met een locksteek, indien je een lockmachine hebt.

Doe dit ook met de achterkant van de broek.

 

De zakken van de comfortabele broek:

Knip de zakken uit (waarschijnlijk heb je dit al gedaan). Geef de punten aan die op het patroon staan, op de zak en op de voorkant van de broek. Dit kun je het beste doen door er een naald door te steken en aan aan de binnenkant van de patroononderdelen het stipje aan te geven met een textielkrijt of potlood. (Ik heb dit met een pen gedaan, kan ook, maar je wast die er wel minder goed uit).

De onderstaande foto’s geven stap-voor-stap aan hoe je de zakken in de broek kunt maken.  Zorg dat je een strijkijzer bij de hand hebt, want als je de naden goed open strijkt, dan maak je het jezelf makkelijker en wordt het naaiproces wat netter.

Besteed veel aandacht aan deze zakken naaien. Als je dit stap-voor-stap doet, dan begrijp je hoe het in elkaar zit en zal het in het vervolg heel gemakkelijk gaan.

 

Werk de zakken uiteindelijk af met een zigzagsteek of een overlocksteek en strijk ze naar binnen toe:

De afwerking van de comfortabele broek:

Sla de zoom netjes om van de goede kant naar de verkeerde kant van de stof. Speld de tailleband en laat een klein stukje open waar je strak het elastiek doorheen kan halen.

Pas het elastiek zo dat het niet te strak zit, maar ook niet te los.  Haal het elastiek erdoorheen en naai de uiteinden vast.  Sluit nu de tailleband van de broek helemaal.

Werk ook de zomen van de broek af.

De broek is nu klaar!

Conclusie

Wat draag je als patiënt in een ziekenhuis? Deze broek, van een gratis patroon van Moodsewciety, is een fijne broek om te dragen als je in een ziekenhuis bent opgenomen. De broek is ‘luchtig’, wijd, handig aan en uit te doen.

Natuurlijk kun je de broek ook ‘gewoon’ dragen. Lekker voor de zomer en makkelijk voor op reis.

In de volgende blog, vertel ik hoe je een mooie ochtendjas kan naaien als ‘ziekenhuis-outfit’.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties