Blogger Roelie

Een paar jaar geleden heb ik zelf ervaren hoe fijn het is dat er mensen om je heen zijn die je door lastige tijden heen loodsen en die je de hand toereiken als je die echt even nodig hebt.
Dit heeft op mij een enorme indruk gemaakt en het inspireert me nog iedere dag om ook anderen te helpen daar waar ik kan.

Ik doe dit op mijn eigen manier; mijn passie is kleding maken en ik ben nogal een druk persoon (ze noemen me niet voor niets ‘De Tornado’), in dit geval een prima combinatie!
Als moeder van een groot gezin van zes (!) jongens heb ik vroeger al heel wat uurtjes achter de naaimachine doorgebracht. Inmiddels zijn mijn zonen de kinderkleding zo’n beetje allemaal ontgroeid, de jongste is 12 en de oudste 24 jaar.

Uiteraard waren het vroeger vooral broeken, shirtjes en sweaters die de revue passeerden. In de bladen zag ik de laatste tijd zoveel leuke patroontjes van jurkjes voorbij komen dat ik bedacht om ook voor meisjes te gaan naaien en deze kinderjurkjes dan te doneren. Via een weggeefwinkel komen deze jurkjes dan terecht bij kinderen die thuis met een kleine beurs moeten rondkomen.

Soms vraag ik of particulieren of bedrijven mooie lappen over hebben, zodat we met elkaar nog meer kinderen blij kunnen maken. Meestal maak ik jurkjes, shirtjes of leggings, maar jongenskleding maak ik natuurlijk ook nog. Ook maak ik voor anderen nog wel eens kleding op verzoek. Ik reken hiervoor dan geen maakloon, maar vraag meestal extra stof zodat ik er voor de weggeefwinkel een extra exemplaar van kan maken.

Ik werk best veel, maar als ik vrij ben "moet" ik een poosje achter de naaimachine /Lock machine...hier krijg ik gewoon energie van..

Het is een prachtige hobby en als ik er ook nog iemand blij mee kan maken, tsja….wat wil je dan nog meer?!

Lees hier mijn blogs