Blogger Ashley

Wie ben ik?

Even voorstellen…

Hoi!
Tijd voor een voorstelrondje!
Mijn naam is Ashley, ik ben 23 jaar en kom uit Amstelveen. In 2010 begon ik met Kostuums maken voor mijn hobby, Cosplay.
Wat is Cosplay?
Cosplay is een samenvoeging van de woorden ‘Costume’ en ‘Play’. Bij deze hobby dagen mensen zichzelf uit om door middel van kostuums, pruiken en make-up zoveel mogelijk in te leven in hun favoriete karakter van films, comics en anime.
Door deze hobby heb ik mezelf verschillende technieken aangeleerd om de kostuums te maken. Zo begon mijn passie voor kostuums! In 2012 ben ik begonnen met Cosplay wedstrijden. Bij deze wedstrijden moet alles van het kostuum handgemaakt zijn en moet er een korte presentatie worden gehouden voor een vakjury. Naast het kostuum gedeelte is het de bedoeling dat er een
kleine stage performance wordt gehouden.
Door middel van deze wedstrijden heb ik de mogelijkheid om veel te reizen met mijn hobby! In 2016 en 2017 mocht ik deel van ‘Team Netherlands’ zijn in het Europees kampioenschap (European Cosplay Gathering & Eurocosplay), en in 2018 was ik deel van het Nederlandse team voor het wereld kampioenschap in Japan! (World Cosplay Summit)
Naast mijn hobby heb ik een HBO studie Theatervormgeving gedaan. Hierdoor werk ik dagelijks in de theater en kostuum wereld. De laatste productie die ik heb gedaan was Hans Klok: House of Horrors. Naast meedraaien bij producties werk ik op commissie basis. Hierbij maak ik kostuums voor mensen of bedrijven, wat super leuk is!
Ik hoop dat ik jullie in de blogs wat kan laten zien over Cosplay, kostuums en leuke naai technieken!

Lees hier mijn blogs