linnen Blogger Ashley Handige Tips Cosplay & Fantasy

Egyptische Kostuums maken

21 december 2019

Het oude Egypte is een tijdperk dat veel mensen kennen en waar we over geleerd hebben. Maar hoe zag de kleding er eigenlijk uit in die tijd? In dit blog gaan we een Egyptisch geïnspireerde cosplay maken!

Ishizu Ishtar cosplay in Linnen Nature

Het kostuum waar we aan gaan werken is een karakter uit de serie Yu-Gi-Oh!, genaamd Ishizu Ishtar. Dit karakter komt uit Egypte en heeft een kleding stijl die hierop gebaseerd is. In het oude Egypte hadden ze niet zoveel keuze in kleding als wij dat nu hebben. Veel kledingstukken werden van vierkante stukken stof gemaakt, die om het lichaam gevouwen en vastgebonden werden. Patronen zoals wij die nu hebben kenden zij niet.

Doordat veel kledingstukken een vierkant als basis hebben, zagen we vaak rokken (met soms plooien gevouwen), lange wikkeljurken en hemden. De meest gebruikte stof was Linnen. Deze stof was fijn in de extreme hitte en in veel vormen verkrijgbaar. De kwaliteit van het Linnen liet zien met wat voor persoon je te maken had. Het gewone volk had kleding van grof linnen wat tegen een stootje kon, en de mensen hoger in de rang droegen fijner linnen met een mooie uitstraling. Voor dit kostuum heb ik daarom gekozen voor de stof Linnen Nature in Crème

Ishizu Ishtar cosplay: de kleding

Voor de kleding stukken gaan we net als in Egypte werken met alleen vierkanten.
De rok gaat bestaan uit een groot vierkant, met als enige twee coupenaden bij de heupen om een beetje vorm te geven. Verder slaan we deze gewoon om het middel en vast met een drukknoopje!
De naden werken we af met een rolzoom, aangezien we het linnen niet te zwaar willen laten lijken en een mooi afgewerkte lok naad niet bij de look zal passen.

De top bestaat ook uit een vierkant en heeft ook twee coupenaden bij de borst aan de bovenkant. Deze gaat vast met een rits aan de achterkant.

De hoofddoek is een simpel vierkant met 1 coupenaad op de bovenkant van het hoofd. Het idee van een capuchon naad! Deze naai ik later vast aan de pruik zodat hij goed op z’n plek blijft zitten!

Ishizu Ishtar cosplay: de juwelen

De juwelen kunnen natuurlijk niet ontbreken!

Om te beginnen gaan we alle ronde simpele juwelen maken met foam. Alle arm- en beenbanden en de middelband hebben een basis van EVA foam en de middelband heeft nog een laag thermoplast Worbla eroverheen voor stevigheid. Deze gaan makkelijk vast met klittenband, en de middelband drukken we corset ringetjes in. Zo kunnen we deze gebruiken om een mooie vorm te krijgen met alle kleding stukken samen!

De ketting, hoofd accessoires en borst accessoires hebben ook allemaal een foam basis. Om de vormen te krijgen gebruiken we een Dremel om het foam in de goede vormen te schuren. Het hoofd accessoire kan aan de hoofddoek worden vastgenaaid. De ketting heeft een haakje aan de achterkant voor bevestiging. De borst accessoires bevestig je met twee klittenbandjes op de top!

Voor een mooie glimmende afwerken gebruiken we Chrome Spray in goud.

Het resultaat

Het resultaat is een super leuke Egyptisch geïnspireerde outfit! Door de Linnen stof is hij lekker luchtig, en zal mooi waaien in de wind op foto’s! Linnen is lekker duurzaam en makkelijk te bewerken, dus lekker aan de slag ermee!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties