Alice Steampunk Cosplay Blogger Ashley Kostuum Verkleed kleding Cosplay & Fantasy

Alice Steampunk – deel 2: Schort en Korset

21 maart 2023

De volgende onderdelen waar we naar gaan kijken zijn het schort en het korset! Weer een heel leuk project om mee aan de slag te gaan. Lees verder voor mijn tips!

Benodigdheden

Het schort en het korset hebben een aparte structuur op het design. Om deze na te bootsen heb ik gekozen voor Suede, voor beiden zowel de buitenstof als de voering stof van het schort.

Om een stevige voering te krijgen voor het korset heb ik keperkatoen gepakt.

Stap 1: Het schort

Voor het schort heb ik eerst de vorm geknipt die ik wilde voor het totale schort.
Hierna heb ik hetzelfde gedaan als voor de strepen op de jurk; getekend waar ik wil dat de zoom komt en knippen!

Deze zijn weer aan elkaar genaaid. Om de zoom goed strak te krijgen maak je knipjes in de extra stof. Zo kun je de zoom goed glad strijken.

De voering voor het schort is dezelfde vorm uit dezelfde stof, alleen zonder de extra zoom aan de rand.

Op het design zijn dezelfde studs te zien als op de jurk. Omdat ik vond dat de studs van de jurk iets te klein leken op het schort, heb ik dezelfde studs in een grotere maat gekocht voor dit schort.

Als laatste zijn twee symbolen te zien. Ik had al snel besloten dat ik deze zou gaan borduren, alleen vond ik het al snel te plat worden.
Mijn oplossing was om een foam stuk in de goede vorm op de stof te plakken, en hierover te gaan borduren. Dit maakt het borduren niet alleen meer 3D maar ook veel makkelijker de vorm bij te houden!

Stap 2: Het Korset

De Yaya han patronen zijn echt een must voor mij! De patronen zijn heel gericht op de curvy vorm, met een klein middel en grotere borst en heup partij, wat bij veel patronen heel moeilijk te vinden is.

Om de baleinen in het korset te krijgen zijn er kanalen nodig. Deze kun je simpel maken door biais band te stikken op de voering waar je de baleinen wilt hebben. Dit is meestal op elke zoom in je korset.
Aangezien deze kanalen niet zichtbaar zullen zijn omdat ze aan de binnenkant van je korset zitten, kies ik vaak een leuk kleurtje dat ik nog heb liggen.

Als de kanalen erin zitten, kunnen de baleinen op maat geknipt worden en erin geschoven worden, waarna de kanalen kunnen worden dichtgenaaid.

Ik heb de voering met de baleinen en de buitenstof van suede aan elkaar genaaid met de baleinen aan de binnenkant. De boven en onderkant van het korset gaan we afwerken met een bandje van het mooie suède. Deze naai je eerst aan de buitenkant met de naaimachine vast zoals je ook biais band vast naait.
Wanneer deze vastzit, kan deze goed gestreken worden zodat hij naar binnen is gevouwen.

Deze kan vervolgens aan de binnenkant met de hand worden vastgezet.

Het korset zelf heeft een traditionele korset sluiting met nestels aan de achterkant. Deze nestels gaan terugkomen in de zwarte bandjes aan de voorkant van het korset.

Om deze bandjes bij de rest van de outfit te laten passen heb ik deze gemaakt van zwart nep leer.
Deze zijn met de hand op het korset gezet, zodat ze niet trekken en geen steken achterlaten.

Het korset heeft op de foto ook 4 bandjes; 1 aan de voorkant, 1 aan de achterkant, en twee bandjes die als een soort rugzakje om de schouders gaan. Deze heb ik net als de zwarte bandjes met de hand vast gestikt aan het korset.

Als laatste is het schort aan het korset gezet met de hand, zodat het makkelijk aan te doen is in 1 keer!

De volgende keer neem ik mee hoe we de ronde ringen en de gespen gaan maken!

Bekijk ook de andere blogs over de Alice Steampunk Cosplay

Alice Steampunk – deel 4: De Strik

Als laatste onderdeel van dit kostuum gaan we werken aan de strik! Op de afbeelding is te zien dat dezelfde stof is gebruikt als het korset, de suède. voor de strik zelf heb ik...

Alice Steampunk – deel 3: De handschoenen

Uiteraard gaan we voor de complete look! Dus ook de handschoenen maken we zelf! Wil je weten hoe? Lees dan verder! Benodigdheden Voor de handschoenen hadden we een stretch stof nodig, maar ik vind...

Alice Steampunk – deel 1: de Jurk

Het is weer tijd voor een nieuw kostuum! Deze keer heb ik gekozen voor een Alice in Wonderland design van de game Madness Returns. Dit design heeft veel Steampunk elementen, wat een leuke kans...

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties