tule linnen Blogger Joyce Pretzl Alice Madness Returns Naaitechnieken Kostuum Cosplay & Fantasy

Maak zelf een petitcoat

17 januari 2019

Deze blog is onderdeel van het cosplay kostuum ‘Alice Madness Returns’. 

Het jurkje voor Alice is al erg mooi, maar het zou nog mooier zijn met een petticoat onder de rok! Een petticoat is eigenlijk best makkelijk te maken. Let maar op!

Voor de petticoat gebruikte ik 3 meter tule (witte stijve tule), een stuk wit koord, en een restje van het witte linnen wat ik voor de jurk zelf gebruikte.

Ik maakte eerst 3 stroken van de tule. Ik keek hoe breed te tule was en deelde het op in 3 banen die telkens een klein beetje breder waren. De tule kon ik gewoon scheuren in plaats van knippen. Hierdoor kreeg ik een beetje een ‘rafelige’ rand die mooi paste bij mijn ‘Gothic Alice’.

Voor de basis van de rok knipte ik een brede band uit witte linnen. Ik knipte ook een band voor de taille die ik dubbelvouwde in de lengte en daarna aan de bovenkant van de ‘basisrok’ vastnaaide.

Om de sluiting te maken van de petticoat naaide ik 2 stukjes wit koord aan beide kanten van de tailleband. Om dit goed vast te zetten gebruikte ik een brede zigzagsteek op het koord. In de uiteindes van het koord legde ik een knoop om het af te werken.

Om de lagen van de petticoat te rimpelen gebruikte ik mijn ‘rimpelapparaat’ voor mijn BERNINA naaimachine. Dit is echt een super gaaf ding waarbij je zelf de grootte, lengte en aantal van de plooien kunt instellen. Daarna hoef je alleen maar gas te geven en je stof wordt gerimpeld/geplooid! Super handig!

Nadat ik de 3 banen gerimpeld had, naaide ik ze om de beurt aan de rok vast. De smalste baan onderaan en de breedste baan bovenaan. Hierdoor is de onderkant van de rok overal ongeveer gelijk.

En dan gewoon de petticoat om mijn taille binden en klaar! Zo mooi onder het jurkje!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties