Naaitechnieken Gordijnen Kinderkamer Huis & Tuin

Zo maak je gordijnen met een driedubbele plooi

10 mei 2022

Wil je aan de slag met het maken van gordijnen met een driedubbele plooi? In deze blog leggen we je uit hoe je eenvoudig gordijnen met een driedubbele plooi maakt met behulp van gordijnband met touwtjes!

Driedubbele plooi gordijnen met gordijnband

Ga je een gordijnen maken met driedubbele plooi gordijnband? In de video hierboven laten we je zien hoe je dat doet. Hieronder benoemen we alle stappen nog even kort als naslagwerk.

  1. Werk de zijkanten van het gordijn af. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de zijkanten 2 x 2 cm om te slaan en dan smal op de kant door te stikken.
  2. Strijk de bovenkant van het gordijn 1 cm naar binnen (op de foute kant van de stof). Leg vervolgens het plooiband met de achterkant op de foute kant van de stof. Lijn de bovenkant van het plooiband uit met de bovenkant van het gordijn. Zorg ervoor dat je het band afknipt aan het einde van een plooi en vouw het een stukje om naar binnen voor een nette afwerking. Zo heb je straks een stukje gordijn wat recht blijft en netjes over elkaar heen kan vallen voor een mooie sluiting.
  3. Stik het gordijnband vast aan het gordijn door zowel de bovenkant als de onderkant van het gordijnband vast te stikken.
  4. Knoop of stik de koordjes aan 1 kant zodat ze niet los kunnen schieten.
  5. Trek aan de touwtjes om de plooien te vormen. Help dit proces met je handen.
  6. Knoop of stik ook de koortjes aan de andere kant vast en knip ze af.
  7. Bevestig de duplohaken en hang het gordijn op.
  8. Laat de gordijnen een paar dagen hangen zodat ze uit kunnen zakken en werk vervolgens af.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties