Damesmode Blogger Laura katoen

Sequence Jurk van Papercut Patterns

5 maart 2020

Dit jaar heb ik een groot aantal bruiloften. Die bruiloften vragen natuurlijk om mooie jurkjes. Ik wilde al een tijdje deze Sequence jurk maken, liefste in een linnen stof zoals op de website van Papercut Patterns staat. Het is uiteindelijke gewassen katoen geworden, wat er dicht bij in de buurt zit.

Benodigdheden

De Sequence dress

De Sequence jurk is een jurk met een overslag die je dichtknoopt met twee lange linten in je middel. De bovenkant is afgewerkt met een beleg. De constructie is niet ingewikkeld, voor een avontuurlijke beginner zou dit best een prima patroon zijn om te maken!

Je kunt de jurk op twee manieren dragen: met de overslag aan de voorkant, of met de overslag aan de achterkant. Ik vind beiden manieren erg leuk! Doordat ik enkele aanpassingen heb gedaan aan het rugpand zit de jurk best hoog in mijn nek als ik hem met de overslag op mijn rug aanheb. Tevens zitten er geen figuurnaden bij je borst zodat je hem ook achterstevoren kunt dragen. Dat heeft wel als nadeel dat je wat plooien krijgt als je hem met de voorslag aan de voorkant aan hebt. Het patroon bevat ook een variant voor een top trouwens!

De instructies in het patroon zijn super duidelijk geschreven in het Engels. Iedere stap is voorzien van duidelijke tekeningen erbij. Wat ik altijd fijn vind in een patroon is als er ook duidelijk staat aangegeven wanneer je welke zoom moet afwerken, zodat je geen onafgewerkte naden meer hebt aan de binnenkant. Hier zit dat gelukkig in de instructies verwerkt.

Ik verlengde het patroon trouwens met 7 cm omdat ik zelf 1.76 ben. Dan is het altijd fijn als de jurkjes iets langer zijn, zodat je in de zomer ook zonder panty naar bv. werk aan kan. Papercut patterns maakt patronen voor 1.67, dus er mochten wel wat centimeters bij.

Sequence jurk

Stonewashed katoen

Voor deze sequence jurk gebruikte is gewassen katoen in de kleur Rusty. Soms wordt de kleur online ook wel eens beschreven als ‘burned paprika’ wat ik ook een mooie omschrijving vind, al zien mijn gegrilde paprika’s er toch iets anders uit van kleur.. De kleur is mooi warm en intens, echt een soort baksteen kleur.

De stof heeft een soort relief, dus strijken heeft niet heel veel zin, want glad ga je hem niet krijgen. Omarm de kreukels bij deze stof. Wat dat betreft lijkt de stof erg op linnen. Ik verhouding met linnen is deze stof echter iets dikker. Qua dikte vind ik hem perfect voor een jurk, want hij zal niet doorschijnen. Omdat de stof echter ook net iets stugger is, valt hij niet zo mooi door. Het gevolg bij mijn Sequence jurk is dat de jurk soms een beetje ‘staat’ en wijkt bij mij schouders, doordat je hem in je middel vastknoopt. Op de foto’s is het gelukkig niet echt zichtbaar en het is meer het gevoel volgens mij. Ik ben wel heel benieuwd hoe deze jurk valt in een meer soepel vallende stof.

Tips: was de stof voordat je hem gaat gebruiken. Ik waste hem en droogte hem in de droger. Hierdoor werd de stof direct wat zachter! Katoen kan ook altijd krimpen in de wasmachine, maar ik ben helaas vergeten op te meten of dat met deze stof ook gebeurde.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties