Blogger Het Naailab Damesmode Warme Stoffen

Long Gilet van Faux Fur

27 januari 2022
Lange gilet van Faux Fur

Een tijdje geleden zagen we iemand met zo’n leuk lang gilet in Faux Fur…..  ‘Die moeten we hebben!’ dachten wij  ;).  Op de website van Budgetstoffen.nl zagen wij al snel mooie Faux Fur stoffen.  Helemaal te gek! Dus hup de stoffen in het mandje en bestellen maar! Binnen 2 dagen waren de stoffen binnen!

Lange gilet van faux fur

Benodigdheden:

Het patroon en de stofkeuze:

Zo….. en nu……. We hadden al eens een klassiek gilet gemaakt, dus dat patroon hebben we erbij gepakt. Daar hebben we natuurlijk wel het één en ander aan veranderd.  Zo hebben we het patroon één maatje groter gemaakt (zodat hij makkelijk over je kleding valt, hij hoeft niet strak aan te sluiten).  De coupenaden hebben we laten vervallen, dit is met dik bont moeilijk naaien, bovendien mag het gilet los vallen.  Zie plaatje.

Lange gilet van faux fur

Toen hebben we de lengte aangepast. Bij Marloes valt het gilet boven de knie en met een klein kapmouwtje. Bij Jannie valt hij net over de knie. Het originele patroon heeft een V-hals met een sluiting MV (midden voor).

Ben je zelf niet zo’n held met ‘patroon hacks’ als deze? Je kunt het patroon voor dit gilet ook bij ons bestellen in de maten S-M-L-XL. Stuur ons gerust een berichtje via Instagram.

Zo maak je zelf een gilet!

Stap 1: Knip, knip, knip

Toen het patroon helemaal naar wens was, was het tijd om te gaan knippen. Het patroon speld je op de verkeerde kant van de stof, allemaal in dezelfde richting.  Anders heb je ineens een pand waar je haren van overeind gaan staan…. iehhhhhh niet de bedoeling!

De panden hebben we één voor één geknipt, dit omdat de stof erg dik is. Twee lagen Faux Fur stof is bijna niet te knippen… en ongemerkt knip je extra centimeters aan je pand!

Faux Fur knip je met kleine knipjes vanuit de binnenkant stof, zodat je het bont niet kapot knipt!
Het geeft wat stof, maar dan heb je ook wat.
We hebben de schouder, hals en middenvoornaad verstevigd met plakvlieseline band.

De voering hebben we exact als het patroon geknipt. Wij hebben dus geen beleg gebruikt. De binnenkant is volledig van voeringstof.

Stap 2: We are going to Sew…

We hebben als eerste de schoudernaden van buitenkant gilet en schoudernaden voering gestikt. Vervolgens de delen met de goede kant op elkaar en de armsgaten gestikt. Daarna kunnen de zijnaden gestikt worden. Laat aan één zijnaad voering een stuk naad open om het gilet te keren.

Lange gilet van nep bont
Lange gilet van nep bont

Marloes vond de diepe V-hals toch niet zo leuk, zij heeft vanaf het patroon een halsstuk gemaakt. Goed opgelet op de draairichting en vervolgens die aangestikt. Bij een naad is het goed om de haartjes van het bont naar buiten te kammen. Heel lichtjes een beetje stoom erop en aan de voorkant van het bont lekker volop kammen. De naad valt dan weg in het bont.

Jannie heeft zakken op het gilet gezet, de zakken heb ik eerst gevoerd en daarna vanaf de binnenkant met de hand vastgezet.

Dan volgt het zoomen. Het gilet is nog steeds niet terug gekeerd (goed op goed) . Als dat naar je zin is, gilet terug keren,  naden lichtjes stomen (ijzer met stoom raakt de stof niet)  en het bont lichtjes kammen met een kledingborstel.

Sluit het laatste stuk zijnaad voering. En klaar!!!!

Conlusie:

De gilets dragen heerlijk!! We dragen ze ‘gewoon’ over onze kleding, maar ze zijn ook supertof over een mantel! Je kan er alle kanten mee op…… en heerlijk warm 🙂

Wil je graag meer inspiratie of graag op naailes? Check onze site of Instagram.

Lange gilet van Faux Fur
Lange gilet van Faux Fur
Lange gilet van Faux Fur
Lange gilet van nep bont

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Berbera Munne
Berbera Munne
2 jaren geleden

Gefeliciteerd ladies! Erg leuk gedaan en wat zien jullie er super uit! Complimenten!!

Loes
Loes
7 maanden geleden

Goedemorgen Marloes en Janny, wat een gave bodywarmers hebben jullie gemaakt. Zou ik het patroon mogen kopen? groet, Loes

Budgetstoffen.nl
Beheerder
7 maanden geleden
Antwoord aan  Loes

Hoi Loes, je kan het beste even een berichtje sturen via de socials van het naailab: https://www.instagram.com/het_naailab