Kerst Blogger Diantha Damesmode Avondkleding/Feestdagen viscose Kant

It’s a Fits 1124 Kimono van kant & viscose

22 december 2021

Welkom bij een nieuwe blog! Deze keer maakte ik de kimono van Its A Fits (1124). Ik maakte de lange versie van dit patroon en verlengde deze nog eens met 6 centimeter. Ik ben vrij lang, dus ik vond dit wel zo mooi. Het lijfje van de body maakte ik van simpele viscose tricot en de mouwen van kant. Een leuke en feestelijke touch!

It Fits 1124 van viscose en kant

Het is een vrij makkelijk patroon, de 1124 van It A Fits. Bij het patroon ontvang je zelfs een instructie video. Ik heb aan het patroon wel een aantal dingetjes veranderd:

Bij de mouwen heb ik de schouderkop van viscose gemaakt en de rest van kant. Daarnaast heb ik de mouwen zo op de stof gelegd dat de zelfkant de zoom van de mouwen is.  Zo gaat dit leuke randje niet verloren! Ook maakte ik een elastiekje onderaan de mouwen.

Dan nog twee tips voor de afwerking: de viscose tricot stik ik eerst met een zigzag zodat de rek op de naad blijft en daarna lock ik deze af. De zomen pers ik netjes met een strijkijzer. Houd daarbij goed je centimeter bij de hand voor een mooi en strak resultaat.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties