Handige Tips Naaitechnieken

Hoe bevestig je een metalen drukknoop?

23 mei 2019

Hoe bevestig je een metalen drukknoop?

Prym Jersey drukknopen zijn metalen knoopjes, met een open bovenkant: je ziet de stof er dus doorheen. Ze worden ook wel babydrukkers genoemd, omdat ze veel verwerkt worden in babykleding. Denk hierbij aan de sluiting van rompertjes, of voor shirtjes: zodat de hals wijder is en het shirtje makkelijker over het hoofdje gaat.

Wat zijn Prym drukknopen?

Prym drukknopen zijn gemakkelijk te bevestigen en speciaal bedoeld voor dunne en elastische stoffen. Veel worden ze gebruikt in baby- en kinderkleding. Bij dit setje zit al een een soort knijper om ze te bevestigen, hierbij heb je nog wel een hamer nodig.

Heb je een vario tang in huis? Dan kan je de hamer achterwege laten. Drukknopen van 18 mm kunnen trouwens alleen maar met de meegeleverde tool bevestigd worden. Het voordeel van deze persbevestiging is dat er geen gat in de stof gemaakt hoeft te worden. Wil je meer weten over de Prym Vario Tang? Lees dan onze blog ‘Hoe werkt nou zo’n Vario Tang?

De knoopjes zijn van roestvrijstaal, dus ze kunnen gewoon meegewassen worden.  De druksluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Zo bevestig je Prym drukknopen

You Might Also Like

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dorine
Dorine
10 maanden geleden

Fijn zulke filmpjes