Herenmode jogging Blogger Roelie

Heren Sweater

24 januari 2019

Deze sweaters maakte ik voor mijn zonen (formaat volwassen kerels). Het is voor de beginnende naai(st)er een mooi project om mee te starten. De basis is namelijk redelijk eenvoudig en dat is juist ook de kracht van dit ontwerp, het heeft verder echt niet veel nodig.

Ik heb voor effen joggingstof gekozen, maar je kunt natuurlijk ook het voor- en achterpand van een jogging met print maken, en de mouwen in een effen tint. Zo krijg je een leuk speels effect. Ik ben voor de rustige variant gegaan. Het is echt zo’n sweater die heerlijk is voor een sportief dagje in de buitenlucht, maar hij leent zich natuurlijk ook perfect voor een dagje bank hangen!

Joggingstof wil nog wel eens ‘lubberen’ met naaien, daarom gebruik ik vlieseline in de boorden. Dit zorgt ervoor dat ze wat meer vormvast blijven. De gebruikte patronen zijn vrij lang, deze kan je naar wens iets inkorten eventueel.

Voor de blauwe sweater met de raglan mouw gebruikte ik het patroon ‘raglan’ een gratis download patroon van Shelby Outdoor. Dit patroon vinden mijn zonen het mooist. De mosgroene, grijze en donker rode sweater komen uit een heren bijlage van de Knip uit april 2014.

Handwerk tijdschriften zijn altijd leuk om te bewaren, je kunt er ook jaren later weer inspiratie uit opdoen. Bij de kringloop kan je hiervoor ook vaak goed slagen en verder is er op internet allerlei inspiratie op te doen en zijn gratis patronen steeds meer verkrijgbaar.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties