Sportmode Blogger Stephanie Newborn & Kids lycra Lingerie | Beach

Gratis badpak patroon voor kinderen

20 mei 2021

Gratis Patroon voor een badpak!

Kom maar op zomer. De kindjes zijn er klaar voor!!!

Tijdens het naaien van mijn eigen badpak had ik nog stof over voor het naaien van badpakjes voor mijn kleine nichtjes. Ik vind het namelijk altijd zonde om stof over te houden en dan weg te gooien of dat het belandt in mijn left-over lappenbak.

Daarom was het een beetje schuiven, maar heb ik nog 2 leuke badpakjes kunnen maken. Hiervoor gebruikte ik een gratis patroon met ruffles die ik zelf toevoegde.

Het maken van badkleding word steeds makkelijker gemaakt door de verschillende accessoires die je kan toevoegen op je machine.

Voor deze badpakjes gebruikte ik de elastiekvoet voor op mijn lockmachine. Dit maakt het makkelijk om de elastiek aan de badkleding te naaien, doordat hij zelf de elastiek uitrekt.
Ook heb je het elastiek gelijk op de juiste plek en al netjes afgewerkt.

Het elastiekvoetje is in de maand mei 2021 het voetje van de maand en daarom ook met 15% korting te krijgen bij je BERNINA dealer.

Benodigdheden:

Na het uitprinten van het badpakje kan je het knippen. Voor de buitenkant gebruik je uiteraard de lycra en voor de voering gebruik je de lycra tule mesh.

Dit is een zachte voering speciaal voor zwemkleding.

Voor het naaien van zwemkleding is de seraflex garen echt perfect. Dit garen kan je gewoon met een standaard stiksteek naaien en dit heeft heel erg veel rek.

Je kan daarom ook de bandjes gewoon met de naaimachine op het badpak stikken. (hiervoor gebruikte ik mijn coverlock)

Ik heb als eerst het elastiek met de lockmachine en het elastiekvoetje genaaid rond de beengaten en daarna heb ik het dubbel gevouwen. Voor ik het met een stikkende zigzag heb afgewerkt heb ik de ruffles eraan gespeld.
Je kan zelf bepalen hoe lang je de ruffles maakt. Ik heb opgemeten van waar tot waar ik het graag zou willen en deze maat heb ik x2 gedaan.

Zo heb je met een kleine aanpassing een super leuk en hip badpakje voor van de zomer.

De laatste tijd heb ik een aantal leuke ideeën voor het naaien van zwemkleding, dus hier zullen zeker nog meer blogs over komen.
Binnenkort komt er nog een gratis badpak patroon voor kinderen.

Ik hoop dat ik jullie weer een leuk project heb gegeven voor het maken van leuke zwemkleding.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties