Blogger Marga badstof Handige Tips

Een stijlvolle badjas voor iedereen!

24 december 2020

Een stijlvolle badjas is een onmisbaar item in ieders garderobe. Een ochtendjas of badjas is gemaakt van (zwaardere) badstof of velours en heeft vaak een dikke sjaalkraag of een capuchon. De meeste mensen doen jaren met een badjas tot ie tot de draad te versleten. Maar een ‘nieuwe’ staat vaak laag op het prioriteiten-lijstje. Daarom zal een door-jou-gemaakte-badjas een grote verrassing zijn en zeer welkom!

Een badjas is eigenlijk onmisbaar in elke garderobe. Je kan er volop in variëren qua kleur en model!

Benodigdheden:

De prachtige badstof van Budgetstoffen!

Indien je met één kleur werkt, dan heb je ongeveer 3,5 meter badstof nodig.

Indien je met twee kleuren werkt:

Koop dan 2 meter van de hoofdkleur en 1,5 meter van de tweede kleur voor het beleg, de zakken en de strikriem.

 

Simplicity 1562

We hebben het naaipatroon van Simplicity gekozen omdat deze alles biedt wat we nodig hebben voor dit naaiproject, of noem het gerust naaiprojecten.  Het naaipatroon biedt namelijk badjassen voor het hele gezin, van jong tot oud en in vele maten.  Met dit naaipatroon grijp je dus nooit mis. Later meer over maat-voering.

 

Een heerlijke badjas!

Daarnaast vonden we het ontwerp belangrijk.  Deze badjas biedt namelijk een lekkere sjaalkraag en geen capuchon.  Dat scheelt in kosten qua stof, maar ook in het feit dat niet iedereen een capuchon in een badjas kan waarderen.  Het naaipatroon is bovendien prima van vorm. Het is elegant en niet oversized of lomp.

 

Maatvoering van een stijlvolle badjas:

Qua maten kun je duidelijk kiezen tussen kinderen en volwassenen en dan ook nog eens in de maten XS tot en met XL. Mocht je cadeau echt een verrassing zijn en je de maten moet schatten, dat is geen probleem. Een badjas mag sowieso een beetje oversized zijn en de mouwen kun je altijd omslaan. Twijfel niet te lang. Een inschatting van de maat van de persoon zal niet lastig zijn.  Qua lengte van de badjas kun je ook aanpassen ‘op gevoel’.

Mocht het cadeau zijn ontvangen en de badjas op de grond hangen of de mouwen echt veel te lang zijn: dan kun je altijd nog aanbieden om dit aan te passen.  En in geval van te kort: een extra strook stof kun je er altijd aan naaien.

Naai-niveau

Het naaipatroon is gemakkelijk te maken. Het valt onder de ‘Easy’ categorie en je kan er gerust van op aan dat zelfs een totale beginner hiermee uit de voeten kan. Badstof ‘kruimelt’ veel maar is in principe gemakkelijk om te naaien.

Kleuren voor een stijlvolle badjas:

Het is aan te raden om twee kleuren te kiezen. Dit maakt de badjas exclusiever en persoonlijker.  Je kan de riem, de bovenkant van de zakken, de sjaalkraag en de mouwen-uiteinden een andere kleur geven, die bijvoorbeeld constaterend is of gewoon mooi past bij de hoofdkleur.

 

Een stijlvolle badjas: badstof de luxe!

Budgetstoffen heeft een heerlijke badstof. De kleuren zijn mooi en er er is veel keuze. Wij vinden vooral de champagne en de staalblauw erg mooi! Het is aan te raden de badstof vooraf even te wassen. De badstof is dan nog zachter dan je durft te dromen en je weet ook zeker dat de krimp eruit is.
Mocht je dit niet willen doen, raad de ontvanger van jouw cadeau dan even aan om de badjas de eerste keren met koud of lauw water te wassen.

Conclusie

Simplicity 1562 is een heel gemakkelijk naaipatroon om een badjas of meerdere badjassen te maken voor jouzelf en/of anderen.  Een badjas kan je altijd gemakkelijk maken voor een ander omdat de maten vrij eenvoudig zijn om in te schatten en dit naaipatroon bijna alle maten biedt.

Personaliseer de badjas door er mooie etiket in te doen, door te spelen met kleur en door het te geven met een kaartje of (digitale) knuffel.

Dit naaiproject is voor iedereen haalbaar, betaalbaar en zal door iedereen worden gewaardeerd.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties