wafelkatoen Blogger Marga

Badjas van wafelkatoen met een patroon van de Burda

14 oktober 2021

Een badjas van wafelkatoen!

Heb jij ooit een kimono, badjas of ochtendjas van wafelkatoen gedragen? Zo ja, dan ben je het vast met mij eens dat een badjas van wafelkatoen een heel ander gevoel geeft dan een badjas van badstof. Het voelt heel licht en comfortabel aan. Tijd om er één te maken met het Burda Easy naaipatroon 6161.

De Burda Easy is geschikt voor beginners. Het is een prima naaipatroon en de instructies zijn goed te volgen. Mocht de sjaalkraag je toch problemen opleveren, kijk dan even op YouTube.  Er zijn genoeg video’s te vinden hoe je een sjaalkraag kunt naaien.

Werkbeschrijving

Eerst naai je de zakken, dit kun je heel netjes doen door de zomen eerst goed te strijken en af te werken met een mooie topstitch.

Naai de voorpanden en het achterpand aan elkaar vast en werk de binnenkant mooi af met een locksteek of een zigzag-steek.  Naai nu ook de mouwen eraan vast.

De sjaalkraag

Nu naai je de kraagdelen aan elkaar en vouwt deze dubbel. Je spelt ze met de goede kant op de goede kant van de badjas en werkt het af met een locksteek. Indien je geen lockmachine hebt, dan kan je dit ook doen met een zig-zagsteek. De sjaalkraag valt nu vanzelf naar binnen. Je kan deze even extra persen voor nog beter resultaat.

Conclusie

De badjas is vrij eenvoudig te maken en het naaipatroon Burda 6161 is een prima naai-patroon voor een beginnende naaister.

De sjaalkraag kan je het beste afwerken met een lockmachine. Mocht dit niet lukken, werk deze dan netjes af met een locksteek.

De wafelstof is een erg fijne stof voor een badjas. De stof is lekker zacht,m absorbeert prima en is vooral heel licht en fijn voor in de zomer.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties