Newborn & Kids tricot / jersey Blogger Roelie

Zelf een cirkel rok tekenen!

14 mei 2019

Een halve cirkelrok tekenen? Het is eenvoudiger dan je denkt! Als je het eenmaal ontdekt hebt, kan je er eindeloos mee variëren! Jurkjes en rokjes voor dames en meiden, geef er je eigen draai aan!

Het patroon voor dit jurkje heb ik zelf getekend. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar is eenvoudiger dan je denkt. In de basis is het gewoon een Cirkel rokje en een soort hemdje erboven. Ik heb het uitgevoerd in maatje 104. De stof die ik gebruikt heb, is een Punta di Roma met print, genaamd ‘Salmon Flowers on Blue‘.

Zo teken je zelf een cirkel rok!

Teken een lijn en loodrecht daarop nog een lijn. Je hebt nu een hoek van exact 90 graden. Meet de taillewijdte op en deel deze door 6.28. Meet nu vanuit de hoek/punt een kwart cirkel. Je maakt dus als het ware een kwart pizzapunt.

Bepaal nu de lengte van de rok en meet deze afmeting vanaf de lijn die je zojuist hebt getekend.  Je tekent dus weer een kwart cirkel.

Met een reststukje heb ik nog een extra cirkelrokje in maat 104 gemaakt. Dit keer met banden zodat het een soort salopette rokje is. De banden en de boord heb ik verstevigd met een vlieseline voor tricot zodat het een beetje rekbaar blijft. De Punta di Roma is een fijne stof om mee te werken. Bij het strijken/persen moet je wel even een doek ertussen doen. In mijn lappenmand nog een stofje in precies dezelfde kleur voor een shirtje, dit is een basismodel uit Ottobre 3-2018.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Catherine
Catherine
2 jaren geleden

Heel leuk gedaan