Damesmode viscose Blogger Karin

Romantisch zomerjurkje van viscose

8 juni 2021
Viki Sews Nola

Een romantisch zomerjurkje van viscose

Van zomerse temperaturen raak ik altijd zo geïnspireerd! Ik kan erg lang op Instagram of Pinterest zitten zoeken naar leuke outfits.
Dit jaar besloot ik om zelfs een kleine ‘collectie’ te maken van jurken. Voor dit romantische modelletje gebruikte ik mijn favoriete stof: viscose.

Zomerjurk viscose

Viscose met kleine bloemetjes

Viscose is mijn favoriete stof vanwege een aantal redenen. Allereerst is het vrij dun en draagt daarom comfortabel. De manier waarop de stof valt is ook prachtig. Ook vind ik het fijn om mee te werken. Toegegeven, het ‘beweegt’ wel een beetje onder je naaimachine, maar juist door de beweeglijkheid van de stof merk ik dat ik gemakkelijk kleine foutjes kan rechttrekken.

Voor mijn zomerthema ging ik voor stoffen met kleine printjes. Ik kwam uit bij deze “champs des fleurs – aqua” viscose met kleine bloemetjes. Er is ook een roze variant van, maar die werd me toch net iets te zoetjes. Viscose kun je vinden in allerhande kleuren, van effen tot leuke printjes.

Een viscose zomerjurkje maken

Voor strakke jurkjes is viscose niet heel erg geschikt, maar voor een zomerjurkje wil je het juist luchtig houden. Voor mijn jurkje gebruikte ik het patroon Nola van Viki Sews.

Dit is een kort zomerjurkje zonder sluiting. Het was zelfs een beetje te kort voor mijn voorkeur, dus ik heb 5 cm lengte toegevoegd. Door het smokwerk aan de achterkant van het jurkje is het namelijk niet nodig om bijvoorbeeld een rits te gebruiken.

Het lijfje wordt aangerimpeld met een een lintje. De mouwtjes zijn pofmouwtjes, al heb ik gemerkt dat het jurkje zonder mouwen er ook heel leuk uit ziet! Je kunt de mouwtjes ook off-shoulder dragen, door het striklint en het smokwerk aan de achterkant blijft het jurkje namelijk goed op haar plek zitten.

Zomerjurkje viscose

Stof smokken met elastisch garen

Ik moet zeggen dat het een best pittig patroon was, terwijl het jurkje best simpel lijkt! Smokken was voor mij een nieuwe techniek om te leren. Het is helaas ook niet zo heel mooi geworden, al merkte ik wel dat smokken met viscose heel goed gaat. Ik had namelijk eerst een proefje gedaan met katoen en dat kwam er toch niet zo goed uit te zien.

Smokwerk maak je door elastisch garen in je spoeltje te doen. Bij mij werkte dit het beste door de spanning van het spoelhuisje zo hoog mogelijk te zetten en het elastische garen met de hand heel strak op het spoeltje te winden. Zodra je klaar bent met smokken dan stoom je het lapje en dan rimpelt alles nog eens mooi op.

Smokwerk
Stof smokken
Gesmokt lijfje
Mouwen met tunnel

Het voorpand wordt door het lint flink ingenomen, maar voordat je dat doet ziet het er heel grappig breed uit. Wat voor mij ook nieuw was, was de manier van afwerking van de mouwen. Normaal maak ik gewoon een simpel tunneltje in de zoom van de mouw. Ik heb echter volgens de instructies er een apart tunneltje opgestikt. Ik moet toegeven: dit ziet er van de binnenkant een stuk mooier uit.

Ik vind het jurkje superleuk geworden en ben er erg blij mee! De viscose met bloemetjes heeft een superleuke, romantische uitstraling en ik vind hem perfect voor de zomer! Ik kreeg meteen zin om er mee in een veld rond te rennen of een picnic te houden, haha!

Er staat nog een viscose jurk voor mij op de planning: eentje met een maxi-rok, want ik kan er maar geen genoeg van krijgen 😉

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties