Blogger Nienke Sweat Jersey Damesmode Nieuws

Lounge pak: comfi en trendy!

8 juni 2022
huispak

Super comfortabel en trendy: ik maakte een fuchsia roze lounge pak. Leuk om als set te dragen, en daarnaast los van elkaar ook heel fijn te dragen!

Benodigdheden

Materialen voor een super comfi setje:

Let op: voor maat S van zowel de broek als de trui gebruikte ik in totaal 2,8 m.
Maar… ik ben wel enorm fan van alles zo zuinig mogelijk knippen én maakte de broek wat korter dan in het patroon aangegeven staat.
Val je in maat S/M, dan kom je denk ik weg met 3 m!

Lounge pak: Clémence en flared broek in jogging stof!

Voor de trui wist ik al heel snel wat ik wilde maken: een Clémence van Fibre Mood.
Een échte statement trui, zoals nu zo hip is, en hij zit ook nog eens super lekker.
De Clémence komt het mooiste uit in een wat dikkere, stevige stof en daar leek jogging mij perfect voor!

Om ook een hip broekje te maken in plaats van een basic joggingbroek, koos ik voor een broek met een flared pijp. Ik had nog een patroontje liggen dat ik ooit overgetrokken heb van mijn eigen broek, maar er zijn veel leuke beschikbaar online. Je vindt bijvoorbeeld het gratis patroon in deze blog van Lisanne!

Zo maak je een hippe lounge set

Stap 1: Knippen

Knip al je patroondelen uit de stof. Let op: leg alle patroondelen in dezelfde richting, zodat de vleug aan de binnenkant overal hetzelfde is.

Stap 2: Maak Clémence lijf en mouwen

Eerst maak je de trui:

Leg het voorpand en het achterpand met de goede kanten op elkaar, stik de schoudernaden en werk deze netjes af met een overlock- of zigzagsteek.

Nu komt het ‘moeilijke’ deel: maak de mouwen.

  1. Leg de mouwen in de lengte met de goede kanten op elkaar, zie foto. Aan de bovenkant van de mouwkop stik je het rechte gedeelte door, je werkt deze netjes af.
  2. Vouw de mouw open, met de verkeerde kant naar boven. Je hebt nu een naar voren stekend ‘puntje’. Neem het puntje en vouw deze naar de mouwkop toe. Je legt hem als het ware over het bij stap 1 gemaakte stiksel heen, zie foto. Stik dit vast.
  3. Speld de mouw vervolgens vast aan de armsgaten, zoals je normaal gesproken bij een trui doet. Stik vast en werk netjes af.
  4. Leg de trui met de goede kanten op elkaar, speld de zijkanten vast. Zelf begin ik altijd met eerst het vastzetten van de oksels, waarbij ik oplet dat de naden netjes op elkaar komen. Daarna werk ik naar het uiteinde van de mouw en de onderkant van de trui toe. Stik vast en werk netjes af. Herhaal dit voor de andere kant.

Stap 3: Clémence boorden

Vervolgens zet je de boorden aan. Dezelfde werkwijze gebruik je voor hals-, pols- en heupboord.

  1. Vouw de korte kanten van de boord naar elkaar toe, met de goede kanten op elkaar. Stik vast. Geef eventueel een knipje in het midden van de naadwaarde, om de stroken goed op elkaar te kunnen vouwen.
  2. Geef met een speld aan waar 1/4e, 1/2e en 3/4e van de boord zich bevindt en doe dit ook voor de hals-, pols- en/of heupopening.
  3. Plaats de boord over de goede kant van de trui, plaats de spelden bij elkaar. Speld vast, stik door en werk netjes af.

 

Zelf werkte ik de trui af met een flock-print in dezelfde kleur als de joggingstof, voor een specialer effect!

Stap 4: Flared broek

Nu is het tijd voor je flared broek! Maar… Zoals je vast al gezien hebt, heeft Lisanne hier al een hele fijne blog over gemaakt, die ik zelf ook gebruikte. Check de link!

Conclusie

De Clémence en flared broek zijn in jogging een fantastische combi om een héérlijk zacht huispak te creëren. Maar beperk jezelf niet tot een huispak! Deze items doen het ook super los van elkaar (of samen als je van een beetje bold fashion houdt) buiten je huiskamer!

Do's

  • Gebruik een zachte stof zoals jogging stof
  • Gebruik boordstof in dezelfde kleur
  • Maak je trui af met een leuke opdruk

Don'ts

Don’ts… Laat dit setje niet in je kast hangen!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties