Blogger Nienke Handige Tips Naaitechnieken

Laat je ruitjes en strepen doorlopen met de Gütermann Fixeerstift!

15 januari 2024

Ook zo dol op kleding met strepen, maar géén idee hoe je ze nou écht netjes door laat lopen?
Hier hét geheim…

Benodigdheden

Voor het maken van een kledingstuk met strepen heb je natuurlijk een gestreepte stof nodig en de fixeerstift van Gutermann.

Het kledingstuk van de foto maakte ik niet met een gestreept stofje, maar door zelf een trui te ” colour blocken” tot een gestreepte stof. In deze blog vind je hier een andere toffe tutorial over!

 

Voor de trui gebruikte ik verder:

Fixeerstift van Gutermann

Een fixeerstift, wat is dat?

De fixeerstift van Gütermann is eigenlijk een soort prittstift voor textiel, die er tijdelijk voor zorgt dat je stoffen op elkaar kunt lijmen. Door dit op de juiste plaatsen te gebruiken, kun je zorgen voor prachtig doorlopende strepen.

Zo gebruik je de fixeerstift om strepen mooi door te laten lopen.

  1. Zorg bij het knippen van de stof dat de verschillende patroondelen waarop de de strepen door moeten lopen, de strepen op dezelfde hoogte hebben.
    Bij broeken leg ik de bovenste punt van het kruis altijd gelijk met de onderkant van een streep. Bij truien doe ik dat met de bovenste punt van de oksel.
  2. Wanneer je verticale lijnen gaat naaien (veelal zijnaden en/of binnenbeennaden) smeer ik fixeerstift bij de overgang tussen strepen. In het geval van deze trui smeerde ik dus fixeerstift bij de zijkanten op de punten waar rood en roze samen komen.
  3. Breng de voor- en achterpanden nu samen, leg de strepen precies op elkaar (hoe preciezer je nu bent, hoe netter het resultaat) en fixeer dit door de punten goed op elkaar te duwen en eventueel er voor en/of achter een speld te plaatsen.
  4. Na ongeveer een minuutje wachten is de stift gefixeerd en kun je de spelden eventueel verwijderen.

Je kunt nu gewoon naaien! De lijm gaat er in de wasmachine uit, dus gebruik gerust op veel plekken. Hieronder zie je het resultaat: Prachtig doorlopende lijnen, super toch?!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties