Damesmode viscose Blogger Karin

Jaren ’70 Maxi Dress van viscose

18 april 2019

Jaren '70 Maxi Dress van viscose

Voor mijn verjaardag wilde ik een bijzondere jurk maken. Ik koos daarom voor een maxi-jurk met een jaren ‘70 uitstraling. Met mijn lengte van 1,63 werd me een lange jurk afgeraden, maar dat advies heb ik lekker naast me neergelegd en toch een maxi jurk gemaakt!

Roses and birds dark blue viscose

 

Omdat ik op zoek was naar een soepelvallende stof, viel mijn oog al snel op viscose. Ik wilde een mooie print gebruiken, maar eentje die niet te schreeuwerig was. Daarom koos ik voor deze Roses and birds stof.

 

De achtergrond is zwart, met daarop zachtroze en groen/blauwe bloemen. Her en der is ook een klein vogeltje verstopt. De stof is vrij dun, maar niet doorzichtig en valt prachtig. Juist omdat de bloemen zo groot zijn, komt de print goed tot zijn recht op een een maxirok.

 

Jaren ‘70 maxi-jurk

 

Het patroon wat ik voor deze jurk gebruikte, is de Alix-jurk van By Hand London, een Brits bedrijf. Zij lieten zich inspireren door Ossie Clark, een designer van jaren ‘70 mode. Ik vind het ontwerp met de zwierige rok en de wijde mouwen echt fantastisch!

Je kunt ook een kortere variant of zelfs een top-variatie kiezen voor de jurk. Het lijfje heeft een vrij diep decolleté, met cups die de onderkant gerimpeld worden. De stof wordt op verschillende plekken geplooid: het voorpand van de rok, bij de ruime raglanmouwen en aan de achterkant zit een plooi. Met de strik aan de tailleband sluit je de jurk. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook fijn dat je geen rits in hoeft te zetten.

 

Omdat ik graag wilde dat het lijfje goed aansloot en ik halverwege niet voor verrassingen kwam te staan, heb ik eerst een proefmodel gemaakt van katoen. Daaruit bleek dat de jurk maar flink te lang voor mij was (niet ideaal, tenzij je alle vloeren wilt dweilen!) en eigenlijk de hele maat te ruim uitviel voor mij. Door het maken van een proefmodel kon ik deze problemen van tevoren aanpakken in plaats van dat ik mijn mooie viscose stof zou verpesten.

 

De cups van de jurk heb ik gevoerd. Dit omdat de stof vrij dun is en het tijdens mijn verjaardag in maart altijd best fris is (de hals en tailleband zijn al dubbel uitgevoerd, de cups alleen niet). Daarvoor gebruikte ik zwarte tricot voeringstof. Ik vind deze voeringstof echt superfijn om mee te werken en hij zorgt er ook nog eens voor dat je kleding niet statisch wordt.

Ik heb een leuke verjaardag gehad, en ik vond het supertof dat ik voor de gelegenheid mijn eigen jurk heb kunnen maken. Wat mij betreft wordt dit een blijvende traditie!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties